Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AstraZeneca: 2 εκατ. δόσεις εμβολίου κορωνοϊού την εβδομάδα

Ανεβάζει ταχύτητα όσον αφορά την παραγωγή, ελπίζοντας να φτάσει στο επιθυμητό σημείο πριν από τα μέσα Φεβρουαρίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας στους Βρετανούς βουλευτές.

AstraZeneca: 2 εκατ. δόσεις εμβολίου κορωνοϊού την εβδομάδα

Ο πρόεδρος της AstraZeneca, Tom Keith-Roach, δήλωσε την Τετάρτη ότι η εταιρεία ενισχύει την παραγωγή του εμβολίου κορωνοϊού, με στόχο να φτάσει στο επίπεδο παραγωγής των 2 εκατομμυρίων δόσεων την εβδομάδα.

«Eχουμε κυκλοφορήσει πάνω από 1,1 εκατομμύριο δόσεις μέχρι σήμερα και επιταχύνουμε, όπως έχουμε πει, πολύ γρήγορα. Και αυτό θα συμβεί αμέσως, με 2 εκατομμύρια δόσεις την εβδομάδα. Είμαστε απολύτως σε καλό δρόμο για να το κάνουμε αυτό και σίγουρα ελπίζουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο πριν από τα μέσα Φεβρουαρίου», είπε στους Βρετανούς βουλευτές.

Η ρυθμιστική υπηρεσία για φάρμακα και προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης του Ηνωμένου Βασιλείου χορήγησε άδεια έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο της AstraZeneca στις 30 Δεκεμβρίου. Εν τω μεταξύ, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αναμένεται να δημοσιεύσει την απόφασή του σχετικά με την έγκριση έως τις 29 Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v