Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορωνοϊός: Θετικά μηνύματα από το εμβόλιο μίας δόσης της J&J

Πάνω από το 90% των συμμετεχόντων παρήγαγαν εξουδετερωτικά αντισώματα εντός 29 ημερών, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες δημιούργησαν αντισώματα εντός 57 ημερών. Πόσο διήρκεσε η ανοσοαπόκριση.

Κορωνοϊός: Θετικά μηνύματα από το εμβόλιο μίας δόσης της J&J

Μακράς διαρκείας ανοσοαπόκριση δημιούργησε το πειραματικό εμβόλιο Covid-19 της Johnson & Johnson στη μελέτη πρώιμης ασφάλειας, δίνοντας μία εικόνα για το πώς θα αποδώσει στον πραγματικό κόσμο, καθώς η εταιρεία πλησιάζει περισσότερο στις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για έγκριση.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, πάνω από το 90% των συμμετεχόντων παρήγαγαν ανοσοποιητικές πρωτεΐνες που ονομάζονται εξουδετερωτικά αντισώματα, εντός 29 ημερών από τη λήψη του εμβολίου, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες δημιούργησαν αντισώματα εντός 57 ημερών. Η ανοσοαπόκριση διάρκεσε τουλάχιστον 71 μέρες.

«Κοιτάζοντας τα αντισώματα, υπάρχει ελπίδα ότι το εμβόλιο θα λειτουργήσει» στην κλινική δοκιμή τελικού σταδίου της εταιρείας που σύντομα θα ανακοινώσει αποτελέσματα, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της J&J Paul Stoffels σε συνέντευξή του.

Εάν το εμβόλιο μίας δόσης αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, η εταιρεία θα υποβάλει αίτηση για Αδεια Χρήσης Εκτακτης Ανάγκης στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v