Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε παγωτό που παράγεται στην ανατολική Κίνα βρέθηκε κορωνοϊός

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα υποστηρίζει ότι ο ιός εισάγεται στη χώρα μέσα από προϊόντα. Η παρτίδα με τα παγωτά είχε συστατικά από Νέα Ζηλανδία και Ουκρανία. Οι επιστήμονες ωστόσο είναι επιφυλακτικοί.

Σε παγωτό που παράγεται στην ανατολική Κίνα βρέθηκε κορωνοϊός

Σε παγωγό που παράγεται στην ανατολική Κίνα βρέθηκε κορωνοϊός, προκαλώντας ανάκληση όλης της παρτίδας, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Daqiaodao Food Co. Ltd. στην πόλη Tianjin, που βρίσκεται δίπλα στο Πεκίνο, σφραγίστηκε και οι εργαζόμενοι της έκαναν τεστ για κορωνοϊό, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Δεν υπήρξε ένδειξη ότι κάποιος μολύνθηκε από τον ιό που ήταν στο παγωτό.

Πάνω από 29.000 χαρτοκιβώτια της παρτίδας δεν είχαν ακόμη πουληθεί, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι τα 390 πουλήθηκαν στην Tianjin, ιχνηλατήθηκαν και οι Αρχές ενημερώθηκαν για πωλήσεις της παρτίδας στις περιοχές τους.

Τα συστατικά περιελάμβαναν σκόνη γάλακτος από τη Νέα Ζηλανδία και σκόνη ορού γάλακτος από την Ουκρανία, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει υποστηρίξει ότι η ασθένεια, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Ουχάν, προήλθε από το εξωτερικό, υπογραμμίζοντας την ύπαρξη κορωνοϊού σε εισαγόμενα ψάρια και άλλα τρόφιμα, αν και ξένοι επιστήμονες εκφράζουν σκεπτικισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v