Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλη ζήτηση για κινεζικά και ρωσικά εμβόλια κορωνοϊού

Ολο και μεγαλώνει η λίστα με τις χώρες που εκδηλώνουν ενδιαφέρον και κλείνουν συμφωνίες με Πεκίνο και Μόσχα για τα εμβόλιά τους, παρά τις ανησυχίες για τα ελλιπή στοιχεία δοκιμών.

Μεγάλη ζήτηση για κινεζικά και ρωσικά εμβόλια κορωνοϊού

Την ώρα που τα κρούσματα της Covid-19 αυξάνονται παγκοσμίως και η πανδημία ανεβάζει ταχύτητα, μεγαλώνει η λίστα με τις χώρες που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το κινεζικό και το ρωσικό εμβόλιο, παρά τις ανησυχίες για τα ελλιπή στοιχεία δοκιμών.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya της Ρωσίας συμφώνησε να πουλήσει το εμβόλιο Sputnik V σε χώρες όπως η Αλγερία, η Αργεντινή, η Σαουδική Αραβία και η Βραζιλία, ενώ Κινέζοι έχουν υπογράψει συμφωνίες με περισσότερες από 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Μπαχρέιν, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αιγύπτου, Φιλιππίνων, Ινδονησίας και Ουγγαρίας.

Μόσχα και Πεκίνο επιθυμούν να δουν τον φαρμακευτικό τομέα τους να παίζει δυνατά στον διεθνή ανταγωνισμό. Η Κίνα έχει προχωρήσει σε τολμηρές υποσχέσεις, λέγοντας ότι τα εμβόλιά της θα δώσουν μία διπλωματική νίκη, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια προσπάθεια για ανοσία στον κορωνοϊό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v