Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατρακύλα-ρεκόρ για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη το 2020

Βουτιά 24% ήταν η μεγαλύτερη ετήσια πτώση από το 1990. Πώς κινήθηκαν Volkswagen, PSA, Daimler, Renault, BMW. Φωτεινό σημείο τα ηλεκτρικά οχήματα. Η εικόνα σε Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία.

Κατρακύλα-ρεκόρ για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη το 2020

Τη μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγραφεί ποτέ σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη την περασμένη χρονιά.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων υποχώρησαν κατά 24%, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκη Ενωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση από τότε που ξεκίνησαν να διατηρούνται αρχεία, το 1990.

Ο δυνατός τερματισμός χρονιάς από τις Volkswagen και PSA Group περιόρισε τις απώλειες του κλάδου τον Δεκέμβριο στο μόλις 3,7%.

Φωτεινό σημείο ήταν τα ηλεκτρικά οχήματα, με το Bloomberg να εκτιμά ότι οι πωλήσεις υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων ξεπέρασαν τις πωλήσεις της Κίνας για πρώτη φορά. Αναμένεται να ξεπεράσουν το 1,9 εκατ. πωλήσεις το 2021, περίπου το 40% της παγκόσμιας αγοράς.

Οι ταξινομήσεις τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν 8,2% για τον Ομιλο VW και 1,7% για τον PSA, τις δύο κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης. Οι πωλήσεις μειώθηκαν 15% για την Daimler, 16% για τη Renault και 9,5% για την BMW.

Ανά χώρα, οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 9,9% στη Γερμανία και μεταβλήθηκαν ελάχιστα στην Ισπανία τον Δεκέμβριο, ενώ οι ταξινομήσεις στην Ιταλία και τη Γαλλία κατέγραψαν διψήφια πτώση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v