Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τραμπ απένειμε χάρη στον Μπάνον

Λίγες ώρες πριν την επίσημη αποχώρησή του από την εξουσία, ο Ντόναλντ Τραμπ απένειμε χάρη σε 143 άτομα συνολικά. Δεν έδωσε τελικά χάρη στον εαυτό του ή σε μέλη της οικογένειάς του.

Ο Τραμπ απένειμε χάρη στον Μπάνον

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε χάρη στον πρώην σύμβουλο του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον, αλλά όχι στον εαυτό του, στα μέλη της οικογένειάς του ή στον δικηγόρο Ρούντι Τζουλιάνι.

Ο κ. Τραμπ αποχωρεί επισήμως από την εξουσία σήμερα, όταν θα ορκιστεί ο Τζο Μπάιντεν επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου είχαν πει στον Τραμπ να μη δώσει χάρη στον εαυτό του ή στην οικογένειά του, διότι μπορεί να δώσει την εντύπωση πως είναι ένοχοι για εγκλήματα, ανέφερε στο Reuters πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Ο Στιβ Μπάνον, που ήταν βασικός σύμβουλος στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016, κατηγορήθηκε ένα χρόνο αργότερα για εξαπάτηση των υποστηρικτών του προέδρου, σε μια προσπάθεια να αντλήσει κεφάλαια για την κατασκευή του τείχους που ήθελε ο πρόεδρος στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Ο ίδιος δήλωσε αθώος.

«Ο Μπάνον υπήρξε σημαντικός ηγέτης στο συντηρητικό κίνημα και είναι γνωστός για την πολιτική του οξύνοια», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Πάντως, όπως ανέφεραν οι πηγές του Reuters, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου είχαν συμβουλεύσει τον Τραμπ να μη δώσει χάρη στον Μπάνον.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, στο πλαίσιο της απονομής χάριτος και μείωσης ποινής σε 143 άτομα, απένειμε χάρη:

- στον Έλιοτ Μπρόιντι, πρώην κορυφαίο χορηγό του Τραμπ, ο οποίος δήλωσε πέρυσι ένοχος για παραβίαση της νομοθεσίας περί ξένου λόμπινγκ,

- στον πρώην δήμαρχο του Ντιτρόιτ Κουάμε Κιλπάτρικ, ο οποίος έκτειε ποινή φυλάκισης 28 ετών για διαφθορά,

- στον Σόλαμ Βάις, ο οποίος καταδικάστηκε για απάτη ύψους 125 εκατ. δολαρίων στη National Heritage Life Insurance Co,

- στον Άντονι Λεβαντόβσκι, πρώην μηχανικό της Google, ο οποίος είχε δηλώσει ένοχος για κλοπή μυστικής τεχνολογίας που σχετιζόταν με τα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα από την εταιρεία, προτού γίνει επικεφαλής της αντίπαλης μονάδας της Uber Technologies,

- στους ράπερ Lil Wayne και Kodak Black για οπλοκατοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v