Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν ιδρώνει το αυτί του επικεφαλής της Frontex

Την παραίτηση Λεγκέρι ζητούσαν ευρωβουλευτές αφού η υπηρεσία κατηγορήθηκε τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο έρευνας μέσων ενημέρωσης με συμμετοχή του γερμανικού περιοδικού Spiegel, ότι εμπλέκεται σε επαναπροωθήσεις σκαφών με μετανάστες στο Αιγαίο.

Δεν ιδρώνει το αυτί του επικεφαλής της Frontex

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας φύλαξης των συνόρων γνωστοποίησε πως θέλει να παραμείνει στη θέση του, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ενώ το διοικητικό συμβούλιο της Frontex συνεδριάζει σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Ο κ. Φαμπρίτσε Λετζέρι δεν έχει την πρόθεση να παραιτηθεί και παραμένει αποφασισμένος να διοικήσει την υπηρεσία σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς», δήλωσε εκπρόσωπος της Frontex.

«Το διοικητικό συμβούλιο της Frontex, το οποίο αντιπροσωπεύει τις συνοριακές αρχές των κρατών-μελών, δεν προέβαλε καμιά αντίρρηση για την ηγεσία του», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κριστόφ Μπορόφσκι.

Την παραίτηση του Λεγκέρι ζητούσαν ευρωβουλευτές αφού η υπηρεσία κατηγορήθηκε τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο έρευνας μέσων ενημέρωσης με συμμετοχή του γερμανικού περιοδικού Spiegel, ότι εμπλέκεται σε επαναπροωθήσεις σκαφών με μετανάστες στο Αιγαίο.

Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Frontex, που συνεκλήθη έπειτα από αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρόκειται να συνεχισθεί την Πέμπτη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v