Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι top manager του 2020 με βάση τα κέρδη

H λίστα των 20 κορυφαίων hedge fund έρχεται μετά από μία ταραχώδη χρονιά, όπου κέρδισαν ή έχασαν τεράστια χρηματικά ποσά, καθώς η πανδημία Covid-19 έδωσε χτύπημα στην παγκόσμια οικονομία και οι κεντρικές τράπεζες έδωσαν άνευ προηγουμένου τόνωση.

Οι top manager του 2020 με βάση τα κέρδη

Την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των hedge fund κατέλαβε η Τiger Global Management απομακρύνοντας τη Renaissance Technologies, σε μία ακόμη ένδειξη ότι οι συνθήκες των συναλλαγών ευνόησαν τους χρηματιστές έναντι των αλγορίθμων.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο τομέας κέρδισε 127 δισ. δολάρια πέρυσι, με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες να καταγράφουν κέρδη-ρεκόρ. 

Η Renaissance, που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο μαθηματικό Jim Simons, βγήκε από τη λίστα των 20 εταιρειών αφότου μερικά από τα fund της έχασαν περισσότερο από 30% πέρυσι. Το 2019 είχε καταλάβει την τρίτη θέση στον κατάλογο της LCH.

Ο κατάλογος έρχεται μετά από μία ταραχώδη χρονιά, όπου τα hedge funds κέρδισαν ή έχασαν τεράστια χρηματικά ποσά, καθώς η πανδημία Covid-19 έδωσε χτύπημα στην παγκόσμια οικονομία και οι κεντρικές τράπεζες έδωσαν άνευ προηγουμένου τόνωση για τον περιορισμό των επιπτώσεων. Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκε η Bridgewater Associates, με απώλειες 12,1 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v