Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moderna: Αποτελεσματικό το εμβόλιο στις μεταλλάξεις Βρετανίας, Ν. Αφρικής

Για προληπτικούς λόγους, η Moderna ξεκινάει κλινική μελέτη για να ενισχύσει τα επίπεδα ανοσίας κατά των νέων μεταλλάξεων. Τι έδειξαν οι έως σήμερα έρευνες.

Moderna: Αποτελεσματικό το εμβόλιο στις μεταλλάξεις Βρετανίας, Ν. Αφρικής

Είναι ήδη διαθέσιμα τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές μελέτες εξουδετέρωσης των ορών σε άτομα που έχουν ήδη λάβει το εμβόλιο της Moderna και τα αποτελέσματα, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι ικανοποιητικά: 

  • Ο εμβολιασμός με δύο δόσεις 100 µg του εμβολίου της Moderna έναντι της Covid-19 αναμένεται να προσφέρει προστασία κατά των νέων μεταλλάξεων που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής.
  • Δεν σημειώθηκε σημαντική επίδραση στους τίτλους εξουδετέρωσης έναντι της μετάλλαξης B.1.1.7 (που εντοπίστηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο).
  • Παρατηρήθηκε εξαπλάσια μείωση στους τίτλους εξουδετέρωσης έναντι της μετάλλαξης B.1.351 (που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική) σε σχέση με πρότερες μεταλλάξεις. Παρά τη μείωση αυτή, τα επίπεδα των τίτλων εξουδετέρωσης έναντι της μετάλλαξης B.1.351 παραμένουν υψηλότερα από τα επίπεδα που απαιτούνται για να προσφέρουν προστασία.

Για προληπτικούς λόγους, η Moderna ξεκινάει κλινική μελέτη για να ενισχύσει τα επίπεδα ανοσίας κατά των νέων μεταλλάξεων. Η εταιρεία θα δοκιμάσει μια επιπλέον δόση του εμβολίου της mRNA-1273, ώστε να μελετήσει τη δυνατότητα περαιτέρω αύξησης των τίτλων εξουδετέρωσης έναντι των νέων στελεχών.

Η εταιρεία προωθεί επίσης το mRNA-1273.351, μια παραλλαγή του εμβολίου της για την καταπολέμηση της μετάλλαξης B.1.351.

«Στην προσπάθειά μας να καταπολεμήσουμε την Covid-19 και την παγκόσμια πανδημία που έχει προκαλέσει, πιστεύουμε ότι είναι επιτακτικής σημασίας να παραμένουμε σε εγρήγορση καθώς ο ιός μεταλλάσσεται. Τα νέα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας είναι ενθαρρυντικά και ενισχύουν την πεποίθησή μας ότι το εμβόλιο της Moderna έναντι της Covid-19 μπορεί να προστατεύσει κατά των νέων αυτών μεταλλάξεων», σχολίασε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v