Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Covid-19: Αποτελεσματικά αλλά πιο αδύναμα έναντι μεταλλάξεων 2 κινεζικά εμβόλια

Τι έδειξαν οι έρευνες στα εμβόλια της Sinopharm και της Chongqing Zhifei Biological Products σχετικά με την εξουδετερωτική δράση στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Covid-19: Αποτελεσματικά αλλά πιο αδύναμα έναντι μεταλλάξεων 2 κινεζικά εμβόλια

Δύο εμβόλια Covid-19 από κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Sinopharm, προκάλεσαν ανοσία έναντι της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης του κορωνοϊού που βρέθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, αλλά η επίδρασή τους φάνηκε ωστόσο πιο αδύναμη, όπως έδειξε μελέτη εργαστηρίου μικρού δείγματος που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι μεταλλάξεις του ιού έχουν προκαλέσει ανησυχίες ότι ενδέχεται να αποδυναμώσουν τις επιδράσεις των εμβολίων και των θεραπειών που αναπτύχθηκαν πριν από την εμφάνισή τους.

Δώδεκα δείγματα που λήφθηκαν από τους παραλήπτες δύο εμβολίων που αναπτύχθηκαν από θυγατρική της China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) και μία μονάδα της Chongqing Zhifei Biological Products διατήρησαν την εξουδετερωτική δραστηριότητα ενάντια στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, ανέφεραν οι ερευνητές τους σε έγγραφο.

Ωστόσο, η δράση έναντι του μεταλλαγμένου ιού ήταν πιο αδύναμη από ό,τι στον αρχικό ιό καθώς και έναντι άλλης μετάλλαξης που αυτή τη στιγμή εξαπλώνεται παγκοσμίως, σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο BioRxiv.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v