Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καραντίνα σε ξενοδοχεία επιβάλλει η Βρετανία

Τι προβλέπουν τα νέα μέτρα, πότε μπαίνουν σε εφαρμογή. Προς το παρόν, 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της Νότιας Αμερικής, ένα τμήμα της Νότιας Αφρικής και της Πορτογαλίας, περιλαμβάνονται στον κατάλογο απαγόρευσης ταξιδίων.

Καραντίνα σε ξενοδοχεία επιβάλλει η Βρετανία

Σε υποχρεωτική καραντίνα θα μπαίνουν οι ταξιδιώτες που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από περιοχές που είναι hot spot κορωνοϊού, από τις 15 Φεβρουαρίου.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, όσοι έρχονται από χώρες που είναι στη λίστα απαγόρευσης ταξιδίων θα πρέπει να απομονωθούν για 10 μέρες σε εγκεκριμένα από την κυβέρνηση καταλύματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

«Αντιμέτωπη με νέες παραλλαγές, είναι σημαντικό η κυβέρνηση να συνεχίσει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τους ανθρώπους και να σώσει ζωές», δήλωσε η κυβέρνηση.

Προς το παρόν, 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της Νότιας Αμερικής, ένα τμήμα της Νότιας Αφρικής και της Πορτογαλίας, περιλαμβάνονται στον κατάλογο απαγόρευσης ταξιδίων, μετά από νέες παραλλαγές που εμφανίστηκαν στη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική τις τελευταίες εβδομάδες.

Στην ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση ανέφερε ότι διαβουλεύτηκε με τον ταξιδιωτικό και τον τουριστικό τομέα, ενώ θα προχωρήσει τώρα στην ολοκλήρωση των σχεδίων της, συμπεριλαμβανομένης και της σύναψης συμβολαίων με ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά σε λιμάνια και αεροδρόμια.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ συζήτησε την παραπάνω πολιτική με τον ομόλογό του της Αυστραλίας, όπου η καραντίνα εφαρμόστηκε από τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (DHSC). Βρετανοί αξιωματούχοι θα ζητήσουν σχετικές συμβουλές και από τη Νέα Ζηλανδία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v