Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πορεία για σχηματισμό κυβέρνησης ο Ντράγκι αυτή την εβδομάδα

Το αριστερό Κίνημα των Πέντε Αστέρων και η Λέγκα του Σαλβίνι έδωσαν σήμα ότι στηρίζουν τον πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ. Προστίθενται έτσι στα μετριοπαθή, φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Μόνο το ακροδεξιό Brothers of Italy ίσως μείνει εκτός συνασπισμού.

Σε πορεία για σχηματισμό κυβέρνησης ο Ντράγκι αυτή την εβδομάδα

Σε καλό δρόμο για σχηματισμό νέας ιταλικής κυβέρνησης βρίσκεται ο Μάριο Ντράγκι, αφότου ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κέρδισε την αρχική υποστήριξη ορισμένων από τα μεγαλύτερα κόμματα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Ντράγκι θα ξεκινήσει δεύτερο γύρο συνομιλιών με τα κόμματα τη Δευτέρα, ενώ αναμένεται να συναντήσει συνδικάτα και επιχειρηματικά λόμπι. Με δεδομένο ότι οι συνομιλίες θα πάνε καλά, ο Ντράγκι θα μπορούσε να ανακοινώσει τα ονόματα του υπουργικού συμβουλίου αυτή την εβδομάδα, πριν τις ψηφοφορίες εμπιστοσύνης.

Ο Μάριο Ντράγκι θα προσπαθήσει να κάνει restart μία οικονομία που συρρικνώθηκε περισσότερο από 9% πέρυσι, λόγω της κατάρρευσης από τον κορωνοϊό.

Η Ιταλία αναμένεται να λάβει 200 δισ. ευρώ (241 δισ. δολάρια) βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση -ήταν ωστόσο οι πολιτικές διαφορές ως προς τον τρόπο δαπανών αυτών των κεφαλαίων που συνέβαλαν στην πτώση του Κόντε.

Το αριστερό Κίνημα των Πέντε Αστέρων και η Λέγκα του Σαλβίνι έδωσαν σήμα ότι στηρίζουν τον Ντράγκι, παρά τις αρχικές αμφιβολίες. Προστίθενται έτσι στα μετριοπαθή, φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Μόνο το ακροδεξιό Brothers of Italy ίσως μείνει εκτός συνασπισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v