Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα βρήκαν Facebook-Αυστραλία για τις ειδήσεις

Η Καμπέρα συμφώνησε να τροποποιήσει το προσχέδιο νόμου που θα αναγκάζει τις Big Tech να πληρώνουν το ειδησεογραφικό περιεχόμενο.

Τα βρήκαν Facebook-Αυστραλία για τις ειδήσεις

Η Facebook συμφώνησε να επαναφέρει τις αυστραλιανές ειδήσεις στην πλατφόρμα της, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με την κυβέρνηση της χώρας για τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο που θα ανάγκαζε τις Big Tech να πληρώνουν για ειδησεογραφικό περιεχόμενο.

Όπως μεταδίδουν οι FT, η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε σήμερα την ικανοποίησή της καθώς οι αλλαγές και εγγυήσεις που συμφωνήθηκαν με την Καμπέρα αντιμετωπίζουν τις «ανησυχίες της αναφορικά με τη δυνατότητα εμπορικών συμφωνιών που αναγνωρίζουν την αξία που προσδίδει η πλατφόρμα μας σε εκδότες σε σχέση με την αξία που λαμβάνουμε από αυτούς».

«Ως αποτέλεσμα των αλλαγών αυτών, μπορούμε τώρα να εργαστούμε για την περαιτέρω επένδυσή μας στη δημοσιογραφία δημοσίου συμφέροντος και για να επαναφέρουμε τις ειδήσεις στο Facebook για τους Αυστραλούς τις επόμενες ημέρες».

Η Καμπέρα δήλωσε από την πλευρά της πως οι τροποποιήσεις στο προτεινόμενο νομοσχέδιο θα δίνουν σαφήνεια για τις ψηφιακές πλατφόρμες και τις ειδησεογραφικές επιχειρήσεις ως προς το πώς θα λειτουργήσει ο κώδικας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v