Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Παροδικές οι πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωζώνη

Ο οίκος αξιολόγησης υποστηρίζει ότι αναμένονται περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές τους ερχόμενους μήνες, αλλά από τα μέσα του έτους θα υπάρξει επιστροφή στο καθεστώς χαμηλού πληθωρισμού.

Fitch: Παροδικές οι πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωζώνη

H σημαντική άνοδος του πληθωρισμού στην αρχή του έτους δεν σηματοδοτεί την έναρξη μιας περιόδου σημαντικά υψηλότερου πληθωρισμού στην ευρωζώνη, ανέφερε η Fitch σε έκθεση της.

Η ανάκαμψη του αργού πετρελαίου και άλλων εμπορευμάτων, η αντιστροφή των περικοπών του ΦΠΑ στη Γερμανία και η άνοδος των ναύλων συνέβαλαν στην άνοδο του πληθωρισμού στις αρχές του 2021, σημειώνει η Fitch. Ο οίκος αξιολόγησης υποστηρίζει ότι αναμένονται περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές τους ερχόμενους μήνες, αλλά από τα μέσα του έτους θα υπάρξει επιστροφή στο καθεστώς χαμηλού πληθωρισμού. 

«Ο δομικός πληθωρισμός θα παραμείνει σημαντικά κάτω από τον στόχο της ΕΚΤ τα επόμενα δύο χρόνια και αναμένουμε ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει την τρέχουσα εξαιρετικά υποστηρικτική νομισματική πολιτική» σημείωσε ο Ρόμπερτ Σιέρα, διευθυντής της οικονομικής ομάδας της Fitch. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v