Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Πέρασε από τη Γερουσία το πακέτο των 1,9 τρισ. δολαρίων

Το πράσινο φως φέρνει τον Αμερικανό Πρόεδρο ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο του για μεγάλης κλίμακας στήριξη της οικονομίας. Αναμένεται να εγκριθεί από τη Βουλή τις επόμενες ημέρες και να σταλεί στον Μπάιντεν για υπογραφή.

ΗΠΑ: Πέρασε από τη Γερουσία το πακέτο των 1,9 τρισ. δολαρίων

Το πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων πέρασε η Γερουσία το Σάββατο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οπως μεταδίδει το CNBC, οι Γερουσιαστές Δημοκρατικοί πέρασαν το πακέτο, στέλνοντάς το πίσω στη Βουλή των Αντιπροσώπων για αναμενόμενη έγκριση, την ώρα που οι Ρεπουμπλικάνοι αμφισβητούσαν την ανάγκη για μία ακόμη στήριξη.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε χάρη στις ψήφους των Δημοκρατικών γερουσιαστών μόνο, λαμβάνοντας 50 ψήφους υπέρ έναντι 49 κατά.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων - όπου οι Δημοκρατικοί αποτελούν την πλειοψηφία - σκοπεύει να περάσει το νομοσχέδιο τις επόμενες ημέρες και να το στείλει στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για υπογραφή, πριν τη διορία της 14ης Μαρτίου, για να ανανεωθούν τα προγράμματα βοήθειας ανεργίας.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει άμεσες πληρωμές έως και 1.400 δολαρίων στους περισσότερους Αμερικανούς, 300 δολάρια την εβδομάδα επιδόματα ανεργίας έως τον Σεπτέμβριο και επέκταση της έκπτωσης φόρου λόγω παιδιού για ένα έτος. Παρέχει επίσης χρηματοδότηση για τη διανομή εμβολίων και τη διενέργεια τεστ κορωνοϊού, καθώς και βοήθεια ενοικίου για νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Οι Δημοκρατικοί έπρεπε να κάνουν αρκετές αλλαγές της τελευταίας στιγμής για να κερδίσουν υποστήριξη από όλα τα μέλη τους, καθώς λένε ότι το σχέδιο είναι απαραίτητο για να ξεπεράσει η χώρα την πανδημία.

Τζο Μπάιντεν: Η χώρα το έχει «απεγνωσμένα ανάγκη»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε σήμερα την ψήφιση από τη Γερουσία του σχεδίου ανάκαμψης ύψους 1.900 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οποίο η χώρα "έχει απεγνωσμένα ανάγκη", όπως τόνισε, για να εξέλθει από την κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

"Κάναμε ένα τεράστιο βήμα" για να βοηθήσουμε τους Αμερικανούς, δήλωσε από τον Λευκό Οίκο ο αρχηγός του κράτους, του οποίου αυτό το μεγάλο σχέδιο στήριξης ήταν μια από τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η έγκριση του νομοσχεδίου για την ανακούφιση από την πανδημία σημαίνει ότι η πληρωμή 1.400 δολαρίων στους περισσότερους Αμερικανούς θα αρχίσουν να καταβάλλεται αυτόν τον μήνα και ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα επιταχύνουν την παραγωγή και τη διανομή των εμβολίων κατά της Covid-19.

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι το 85% των αμερικανικών νοικοκυριών θα λάβει τις πληρωμές, με ένα ζευγάρι που έχει δύο παιδιά και κερδίζει 100.000 δολάρια ετησίως να έχει να λαμβάνει περίπου 5.600 δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v