Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χτύπημα 3% για το αμερικανικό λιανεμπόριο από την κακοκαιρία

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση κατά 0,5% τον Φεβρουάριο. Ο ασυνήθιστα κρύος καιρός έπληξε τη χώρα, με πολύ ισχυρές χιονοθύελλες να χτυπούν το Τέξας και άλλα μέρη στις νότιες Πολιτείες.

Χτύπημα 3% για το αμερικανικό λιανεμπόριο από την κακοκαιρία

Περισσότερο από το αναμενόμενο υποχώρησε ο τζίρος στο αμερικανικό λιανεμπόριο τον Φεβρουάριο, εν μέσω εξαιρετικά κρύου καιρού σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, αναμένεται ανάκαμψη, καθώς η κυβέρνηση προχώρησε σε ακόμη ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας, κυρίως προς τα χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος νοικοκυριά.

Οπως μεταδίδει το CNBC, οι λιανικές πωλήσεις κινήθηκαν 3,0% αρνητικά τον Φεβρουάριο, σε μηνιαία βάση. Τα στοιχεία του Ιανουαρίου αναθεωρήθηκαν υψηλότερα, δείχνοντας άνοδο 7,6% και όχι 5,3%, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν πτώση κατά 0,5% τον Φεβρουάριο.

Ο ασυνήθιστα κρύος καιρός έπληξε τη χώρα τον Φεβρουάριο, με πολύ ισχυρές χιονοθύελλες να χτυπούν το Τέξας και άλλα μέρη στις νότιες Πολιτείες.

Η πτώση των πωλήσεων τον περασμένο μήνα αντανακλά επίσης την εξασθένιση της ώθησης από τις εφάπαξ επιταγές 600 δολαρίων στα νοικοκυριά, οι οποίες ήταν μέρος των περίπου 900 δισ. δολαρίων που δόθηκαν ως πρόσθετη βοήθεια και η οποία εγκρίθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, καθώς και καθυστερημένες επιστροφές φόρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v