Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετοιμη να αναβαθμίσει την πρόβλεψή της για την οικονομία η Fed

Οι αισιόδοξες προβλέψεις αναμένεται να εντείνουν τον διάλογο για τη χαλαρή νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας. Πού αναμένονται οι εκτιμήσεις της για ανεργία και πληθωρισμό.

Ετοιμη να αναβαθμίσει την πρόβλεψή της για την οικονομία η Fed

Να αναβαθμίσει τις προβλέψεις της για την αμερικανική οικονομία είναι έτοιμη η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) σήμερα, επισημαίνοντας την επιτάχυνση της ανάκαμψης από την πανδημία η οποία θα δοκιμάσει την προθυμία της Fed να διατηρήσει την υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική τα επόμενα χρόνια.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, στο τέλος της διήμερης συνεδρίασή της, οι οικονομολόγοι αναμένουν από την κεντρική τράπεζα να προχωρήσει σε σημαντική αναβάθμιση της πρόβλεψης του Δεκεμβρίου, εκτιμώντας ότι οι ΗΠΑ θα «τρέξουν» φέτος με 4,2% ανάπτυξη, με 1,8% δομικό πληθωρισμό και με 5% ανεργία.

Πολλοί οικονομολόγοι του ιδιωτικού τομέα έχουν ήδη αναθεωρήσει υψηλότερα τις προβλέψεις τους, με βάση το πακέτο βοήθειας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων του Προέδρου Τζο Μπάιντεν και την ταχύτερη διάθεση των εμβολίων, καθώς περισσότεροι από 2,4 εκατ. Αμερικανοί εμβολιάζονται καθημερινά.

Αν και η Fed δεν αναμένεται να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές πολιτικής την Τετάρτη, οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις είναι πιθανό να εντείνουν τη συζήτηση των επενδυτών σχετικά με το πότε η κεντρική τράπεζα θα αρχίσει να αφαιρεί την υποστήριξή της από την οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v