Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό πανδημίας οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ

Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 4,3% σε ετήσια βάση το 4ο τρίμηνο. Η πρόοδος στους εμβολιασμούς βοηθά την αγορά εργασίας στη χώρα.

Σε χαμηλό πανδημίας οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου έτους, δείχνοντας βελτίωση στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ, καθώς η χώρα προχωρά τους εμβολιασμούς και χαλαρώνει τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι αιτήσεις υποχώρησαν κατά 97.000, στις 684.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 20 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Σε μη σταθμισμένη βάση περιορίστηκαν κατά 100.412, στις 656.789. Η μέση εκτίμηση σε δημοσκόπηση του Bloomberg μιλούσε για πτώση κατά 730.000.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι οι μειώσεις θέσεων εργασίας περιορίζονται καθώς επανεκκινεί η οικονομία αλλά η ανάκαμψη έχει ακόμα δρόμο, καθώς οι εβδομαδιαίες αιτήσεις παραμένουν πάνω από την κορύφωση που είχε σημειωθεί κατά την τελευταία ύφεση στη χώρα.

Την ίδια στιγμή, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 4,3% σε ετήσια βάση το 4ο τρίμηνο με βάση την τρίτη εκτίμηση των αρχών που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Τα εταιρικά κέρδη μειώθηκαν κατά 1,4% τους τελευταίους τρεις μήνες της περασμένης χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v