Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Johnson & Johnson: Συμφωνία για 220 εκατ. δόσεις σε χώρες της Αφρικής

Η συμφωνία αφορά τις 55 χώρες μέλη της Αφρικανικής Ένωσης. Οι ποσότητες θα δοθούν μετά το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Johnson & Johnson: Συμφωνία για 220 εκατ. δόσεις σε χώρες της Αφρικής

H Johnson & Johnson θα παρέχει έως και 220 εκατομμύρια δόσεις του μονοδοσικού της εμβολίου κατά της covid-19 στις 55 χώρες μέλη της Αφρικανικής Ένωσης μετά το τρίτο τρίμηνο του 2021, ανακοίνωσε σήμερα η φαρμακοβιομηχανία.

Παράλληλα η J&J, μέσω της μονάδας της Janssen Pharmaceutica NV, κατέληξε σε συμφωνία με το Αφρικανικό Ταμείο Απόκτησης Εμβολίων (AVAT), το οποίο ενδέχεται να παραγγείλει 180 εκατομμύρια δόσεις επιπλέον. “Χρειάζεται να ανοσοποιήσουμε τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού μας προκειμένου να εξαλείψουμε τον ιό από την ήπειρό μας. Η συμφωνία με τη J&J μας βοηθά να προχωρήσουμε προς την υλοποίηση του στόχου αυτού”, δήλωσε ο Τζον Ενκενγκασόνγκ διευθυντής των Αφρικανικών Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών. Νωρίτερα αυτό τον μήνα η Ευρώπη ενέκρινε το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J, το οποίο έχει επίσης λάβει έγκριση στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μπαχρέιν.

Στο τέλος του έτους πέρυσι η J&J είχε ανακοινώσει ότι ανέμενε να υπογράψει συμφωνία με τη συμμαχία GAVI για να προσφέρει έως και 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά της covid-19 στο COVAX , το πρόγραμμα που στηρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τη διανομή εμβολίων σε φτωχές χώρες, ως το 2022.

Η J&J έχει δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής και διανομής του εμβολίου της, συνεργαζόμενη με εννέα εταίρους σε τέσσερις ηπείρους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v