Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Δυσαρέσκεια ξενοδόχων για τα ταξιδιωτικά μέτρα

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς είναι δυνατόν να επιτρέπονται τα ταξίδια εκτός εθνικών συνόρων, αλλά να απαγορεύονται τα ταξίδια εντός Ιταλίας, δήλωσε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ιταλών Ξενοδόχων Μπερναμπό Μπόκα.

Ιταλία: Δυσαρέσκεια ξενοδόχων για τα ταξιδιωτικά μέτρα

Οι ιταλοί ξενοδόχοι εκφράζουν την απογοήτευση και την έντονη δυσαρέσκειά τους για τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης της Ρώμης, βάσει των οποίων οι πολίτες μπορούν να μεταβούν -αεροπορικώς - σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά δεν τους επιτρέπεται να βγουν από τον δήμο ή την περιφέρεια, στην οποία διαμένουν μόνιμα, για να επισκεφθούν μια άλλη περιοχή της χώρας τους.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιταλών Ξενοδόχων Μπερναμπό Μπόκα τόνισε χαρακτηριστικά: «Τα ξενοδοχεία και ολόκληρος ο μηχανισμός φιλοξενίας μας έχει σταματήσει να λειτουργεί. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς είναι δυνατόν να επιτρέπονται τα ταξίδια εκτός εθνικών συνόρων, αλλά να απαγορεύονται τα ταξίδια εντός Ιταλίας».

Ο Μπόκα υπενθύμισε ότι «το Πάσχα των Καθολικών, σε έξι ημέρες, το 85% των ιταλικών ξενοδοχείων θα μείνει κλειστό, διότι όλη η Ιταλία θα μετατραπεί σε κόκκινη ζώνη, από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα 5 Απριλίου».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ιταλών ξενοδόχων, «κάποιες φορές είναι σαν να μην ξέρει η δεξιά, τι ποιεί η αριστερά», ενώ στις μεγάλες πόλεις με αξιοθέατα, όπου φέτος δεν υπάρχουν ξένοι επισκέπτες, θα μπορούσαν να ευνοηθούν -υπό συνθήκες ασφαλείας- τα ταξίδια ιταλών τουριστών».

Οι Ιταλοί μπορούν να μεταβούν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με αρνητικό τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, χωρίς να πρέπει να μπουν σε καραντίνα, όταν επιστρέψουν. Δεν αποκλείεται όμως, μετά τις διαμαρτυρίες των ξενοδόχων της χώρας, η κυβέρνηση Ντράγκι να υιοθετήσει αυστηρότερα μέτρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v