Στον «πάγο» η επανεκκίνηση των ταξιδιών στη Βρετανία

Η επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών μπορεί να καθυστερήσει λόγω της αύξησης των κρουσμάτων σε άλλες χώρες. Σύσταση στους πολίτες να μην κάνουν από τώρα κρατήσεις.

Στον «πάγο» η επανεκκίνηση των ταξιδιών στη Βρετανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιβεβαιώσε τη Δευτέρα ότι θα ανοίξουν τα εστιατόρια, οι παμπ και τα καταστήματα την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά η απαγόρευση των ταξιδιών στο εξωτερικό μπορεί να διατηρηθεί για μεγαλύτερο διάστημα. 

Η επανεκκίνηση των μη αναγκαίων ταξιδιών στο εξωτερικό θα γίνει το νωρίτερο στις 17 Μαϊου και αξιωματούχοι της βρετανικής κυβέρνησης προειδοποίησαν τη Δευτέρα ότι μπορεί να είναι αναγκαίο να παραταθεί εκ νέου η απαγόρευση αν τα κρούσματα σε άλλες χώρες συνεχίσουν να αυξάνονται. Μια απόφαση θα ληφθεί αργότερα όσο θα πλησιάζουμε την ημερομηνία αυτή, σημείωσαν στο Bloomberg. 

«Η κυβέρνηση ελπίζει ότι οι καλοκαιρινές διακοπές θα είναι εφικτές φέτος αλλά συμβουλεύει τους πολίτες να μην κάνουν κρατήσεις προτού ξεκαθαρίσει η εικόνα» τόνισαν οι αξιωματούχοι.

«Δεν μπορούμε να είμαστε εφησυχασμένοι, βλέπουμε τα κύματα του κορωνοϊού που πλήττουν τις άλλες χώρες και έχουμε δει πως εξελίσσεται αυτή η ιστορία» δήλωσε ο κ. Τζόνσον σε συνέντευξη τύπου στο Λονδίνο. «Ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσο ισχυρή θα είναι η εμβολιαστική ασπίδα όταν θα αρχίσουν να αυξάνονται τα περιστατικά, όπως φοβάμαι ότι θα συμβεί» πρόσθεσε.

Η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να εισάγει ένα σύστημα με τρία χρώματα για να κατατάσσει τις χώρες ανάλογα με την επιδημιολογικοί κατάσταση, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των κρουσμάτων, τις μεταλλάξεις και την πρόοδο του προγράμματος εμβολιασμού. Όσοι επιστρέφουν από «πράσινους» προορισμούς» δεν θα απαιτείται να κάνουν καραντίνα, σε αντίθεση με τις χώρες που θα βρίσκονται στο «πορτοκαλί» και το «κόκκινο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v