«Πέφτουν κεφάλια» στην Credit Suisse λόγω Archegos

Η Chief Risk Officer Lara Warner και ο επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής Brian Chin θα αποχωρήσουν από την τράπεζα. Η Credit Suisse αναμένει προ φόρων ζημιές 900 εκατ. φράγκων το α' τρίμηνο, λόγω της υπόθεσης Archegos.

«Πέφτουν κεφάλια» στην Credit Suisse λόγω Archegos

Η Credit Suisse ανακοίνωσε σήμερα πως προχωρά στην αντικατάσταση ανώτατων managers, σταματά το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών και μειώνει το μέρισμα του 2020, προκειμένου να αντιμετωπίσει την επίπτωση ύψους 4,4 δισ. ελβετικών φράγκων (4,69 δισ. δολαρίων) από τη σχέση της με την Archegos Capital Management.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας γνωστοποίησε πως η Chief Risk Officer Lara Warner και ο επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής Brian Chin θα αποχωρήσουν από την τράπεζα αυτόν τον μήνα.

Η τράπεζα σημείωσε πως αναμένει τώρα να ανακοινώσει προ φόρων απώλειες περίπου 900 εκατ. φράγκων για το α’ τρίμηνο, καθώς οι ισχυρές επιδόσεις του τριμήνου εξαϋλώθηκαν λόγω της υπόθεσης Archegos.

«Η σημαντική απώλεια της δραστηριότητας Prime Services που σχετίζεται με την κατάρρευση αμερικανικού hedge fund είναι απαράδεκτη», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Thomas Gottstein. «Θα παρθούν σοβαρά μαθήματα».

Η τράπεζα θα προτείνει τώρα μέρισμα 0,10 φράγκων ανά μετοχή, έναντι 0,2926 φράγκων που σχεδίαζε προηγουμένως, ενώ απέρριψε τις προτάσεις για μπόνους των μεγαλοστελεχών για το έτος.

Η Warner θα αντικατασταθεί με άμεση ισχύ από τον Joachim Oeschslin που θα αναλάβει μεταβατικός Chief Risk Officer και ο Thomas Grotzer θα αναλάβει μεταβατικός Global Head of Compliance. Ο Christian Meissner θα γίνει CEO της Επενδυτικής Τράπεζας, μόλις αποχωρήσει από τη θέση του ο Chin στις 30 Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v