Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πακέτο βοήθειας $4 δισ. για να σωθεί η Air France-KLM

Η γαλλική κυβέρνηση θα μπορούσε να γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της αεροπορικής εταιρείας, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ. Προηγήθηκαν τεταμένες συνομιλίες Γαλλίας, Ολλανδίας με την Κομισιόν.

Πακέτο βοήθειας $4 δισ. για να σωθεί η Air France-KLM

Εως και 4 δισ. ευρώ πακέτο βοήθειας θα λάβει η Air France-KLM ενώ η γαλλική κυβέρνηση θα μπορούσε να αυξήσει το μερίδιό της στο 30%, για να σωθεί η αεροπορική εταιρεία που έχει δεχτεί χτύπημα από την πανδημία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Air France θα λάβει έως και 1 δισ. δολάρια ενίσχυση από τους μετόχους και θα μετατρέψει υπάρχον γαλλικό δάνειο 3 δισ. ευρώ σε υβριδικά μέσα, σύμφωνα με δήλωση που έκανε η Κομισιόν την Τρίτη. Σε αντάλλαγμα, η Air France θα πρέπει να εγκαταλείψει 18 landing slots στο αεροδρόμιο Orly, έξω από το Παρίσι.

Η γαλλική κυβέρνηση θα μπορούσε να γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της αεροπορικής εταιρείας στο πλαίσιο του σχεδίου, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ στο ραδιόφωνο France Inter.

Το πολυαναμενόμενο πακέτο ήταν το επίκεντρο τεταμένων συνομιλιών μεταξύ των μεγαλύτερων μετόχων της Air France-KLM (Γαλλίας, Ολλανδίας) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ζητούσε μια σειρά προϋποθέσεων για την αντιστάθμιση των αντιμονοπωλιακών ανησυχιών. Οι κυβερνήσεις πέρυσι χορήγησαν στον όμιλο συνολικά 10,4 δισ. ευρώ σε άμεσα δάνεια με κρατικές εγγυήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v