Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για επιβράδυνση των αγορών ομολόγων

Οι αγορές στοιχείων ενεργητικού θα συνεχιστούν τουλάχιστον με τον τρέχοντα ρυθμό μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι για την πλήρη απασχόληση και τη σταθερότητα των τιμών.

Fed: Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για επιβράδυνση των αγορών ομολόγων

Oι αξιωματούχοι της Fed δεν αναμένουν να προχωρήσει σύντομα η κεντρική τράπεζα σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής παρά τις ενδείξεις ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Όπως δείχνουν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed στις 16 και 17 Μαρτίου, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας αναμένουν ότι η οικονομία έχει ενισχυθεί σημαντικά, αλλά ταυτόχρονα θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει σημαντική πρόοδος προτού καταστεί αναγκαία μια αλλαγή στη νομισματική πολιτική.

«Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση επισήμαναν ότι θα χρειαστεί πιθανότατα κάποιος χρόνος μέχρι να σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος προς την εκπλήρωση του στόχου της Επιτροπής για πλήρη απασχόληση και σταθερότητα των τιμών» επισημαίνεται στο ανακοινωθέν. «Οι αγορές στοιχείων ενεργητικού θα συνεχιστούν ως τότε τουλάχιστον με τον τρέχοντα ρυθμό» τονίζεται.

«Ένας αριθμός αξιωματούχων επισήμαναν ότι είναι σημαντικό η Επιτροπή να επικοινωνεί με καθαρό τρόπο την αξιολόγηση της για την πρόοδο προς τους δύο μακροπρόθεσμους στόχους τους αρκετά προτού κρίνει ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσει σε αλλαγή στον ρυθμό αγοράς στοιχείων ενεργητικού» επισημαίνεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v