Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 6,4% και 4,7% για τη βιομηχανική παραγωγή σε Γερμανία-Γαλλία

Πτώση 1,6% τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με έναν μήνα πριν για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία. Το αποτέλεσμα δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις, καθώς οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα υπάρξει άνοδος.

Βουτιά 6,4% και 4,7% για τη βιομηχανική παραγωγή σε Γερμανία-Γαλλία

Η Γερμανία και η Γαλλία, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ζώνης του ευρώ, κατέγραψαν απροσδόκητη μείωση στη βιομηχανική παραγωγή το Φεβρουάριο, καθώς τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό πλήττουν όλο και περισσότερο τμήματα της οικονομίας που έχουν αποδειχθεί ανθεκτικά μέχρι τώρα.

Κατά 1,6% υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Το αποτέλεσμα δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 1,1% άνοδο, σύμφωνα με έρευνα της Wall Street Journal.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας έκανε βουτιά 6,4%.

Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών μειώθηκε κατά 3,2% και η παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών κατά 1%.

Από την άλλη πλευρά, η παραγωγή καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκε κατά 0,2%, με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 1% χαμηλότερα από ό,τι τον προηγούμενο μήνα. Η κατασκευαστική παραγωγή μειώθηκε κατά 1,3%.

Η παραγωγή στη Γαλλία υποχώρησε 4,7% ενώ παρέμεινε στάσιμη στην Ισπανία.

Η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία - η πιοαπότομη σε δέκα μήνες - οφείλεται σε πτώση 11,4% στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v