Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Φόβοι για διείσδυση της μαφίας στην εκστρατεία εμβολιασμού

Επιτροπή του ιταλικού κοινοβουλίου ερευνά κατά πόσον εγκληματικές οργανώσεις έχουν βρει τρόπους να μοιράζουν εμβόλια σε φίλους και συνεργάτες εις βάρος των ηλικιωμένων και των ευάλωτων.

Ιταλία: Φόβοι για διείσδυση της μαφίας στην εκστρατεία εμβολιασμού

Ιταλοί βουλευτές φοβούνται ότι η ιταλική μαφία έχει αποσπάσει εμβόλια εις βάρος αυτών που τα έχουν περισσότερο ανάγκη.

Όπως μεταδίδει το Politico, επιτροπή του ιταλικού κοινοβουλίου ερευνά κατά πόσον εγκληματικές οργανώσεις έχουν βρει τρόπους να μοιράζουν εμβόλια σε φίλους και συνεργάτες εις βάρος των ηλικιωμένων και των ευάλωτων.

Τούτο φαίνεται να συμβαίνει σε μεγαλύτερο βαθμό στον Νότο όπου η μαφία ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο στις υγειονομικές αρχές.

Το Ινστιτούτο Διεθνών Πολιτικών Μελετών (ISPI) υπολογίζει ότι ως και 8.000 ζωές θα είχαν σωθεί αν η εκστρατεία εμβολιασμού ήταν περισσότερο επικεντρωμένη στους ηλικιωμένους.

Αλλά υπάρχουν ολοένα και μεγαλύτερο φόβοι ότι η μαφία χρησιμοποιεί την ισχύ της για να εμβολιαστούν δικοί της άνθρωποι. Ο αριθμός όσων εμφανίζονται να εργάζονται στον τομέα της υγείας – οι οποίοι έχουν προτεραιότητα στη λήψη του εμβολίου - φαίνεται να έχει σημειώσει ξαφνικά μια απότομη άνοδο, ιδίως σε περιοχές όπως η Πούλια.

Εν τω μεταξύ, η χαλαρή ερμηνεία των οδηγιών του υπουργείου Υγείας επέτρεψε στις 20 περιφέρειες της Ιταλίας να χορηγήσουν σε εμβόλια σε καλά δικτυωμένα πρόσωπα και ομάδες, όπως πολιτικούς, δικηγόρους, δικαστές και δημοσιογράφους.

Η αστυνομία ερευνά τουλάχιστον 1.000 περιπτώσεις ατόμων που φέρεται να έκαναν πριν τη σειρά τους το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένων 150 ατόμων στο Παλέρμο. Ο δήμαρχος του Κορλεόνε παραιτήθηκε αφότου κατηγορήθηκε ότι καταχράστηκε τη θέση του για να κάνει αυτός και οι σύμβουλοί του το εμβόλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v