Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομισιόν: Βγαίνει στις αγορές για το Ταμείο Ανάκαμψης από τον Ιούνιο

Τα ομόλογα θα εκδίδονται και θα πωλούνται τακτικά σε μία καμπύλη από 3ετή έως και 30ετή, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν και βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια. Σχεδόν το ένα τρίτο από τα €806 δισ. θα αφορά πράσινα ομόλογα.

Κομισιόν: Βγαίνει στις αγορές για το Ταμείο Ανάκαμψης από τον Ιούνιο

Το προσχέδιο για τον τρόπο με τον οποίο θα αντλήσει περίπου 1 τρισ. δολάρια από έκδοση νέου χρέους τα επόμενα πέντε χρόνια αναμένεται να παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς επιδιώκει να χρηματοδοτήσει την ανάκαμψη του μπλοκ από την πανδημία κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στοχεύει να εκδώσει το πρώτο ομόλογό της στο πλαίσιο του NextGenerationEU τον Ιούνιο, ενώ θα χρησιμοποιήσει μία πλατφόρμα «τελευταίας τεχνολογίας», για να ξεκινήσει την πώληση ομολόγων και εντόκων γραμματίων μέσω ενός δικτύου τραπεζών από τον Σεπτέμβριο.

Σχεδόν το ένα τρίτο από τα €806 δισ. ($962 δισ.) θα αφορά πράσινα ομόλογα, χρησιμοποιώντας ένα πλαίσιο κανονισμών που θα δημοσιευθεί στις αρχές καλοκαιριού.

«Η Κομισιόν θα πρέπει να εκδίδει ομόλογα 150 έως 200 δισ. ευρώ ετησίως έως τα τέλη του 2026», σημειώνεται στο έγγραφο, ενώ η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει σήμερα Τετάρτη. «Εως τον Ιούνιο του 2021, θα είναι έτοιμη να κινητοποιήσει τα κεφάλαια του Ταμείου».

Τα ομόλογα θα εκδίδονται και θα πωλούνται τακτικά σε μία καμπύλη από 3ετή έως και 30ετή, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν και βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v