Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού παρά τα εμβόλια

Αύξηση 12% στις λοιμώξεις τις τελευταίες 7 μέρες σε σύγκριση με μία εβδομάδα πριν, δείχνουν τα στοιχεία από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Αμφιβολίες για το αν το τέλος της πανδημίας είναι ορατό.

Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού παρά τα εμβόλια

Περισσότεροι άνθρωποι διαγνώστηκαν με Covid-19 τις τελευταίες 7 μέρες από οποιαδήποτε άλλη εβδομάδα από την έναρξη της πανδημίας -ξεπερνώντας τα 5,2 εκατ. παγκοσμίως-, με τις εξάρσεις να επιταχύνονται σε πολλές χώρες που είναι εξοπλισμένες για την αντιμετώπισή τους.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η ανησυχητική τάση, λίγες μόνον ημέρες αφότου ο πλανήτης ξεπέρασε τα 3 εκατ. θανάτους, έρχεται καθώς οι χώρες προχωρούν τους εμβολιασμούς σε μια προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο ο ιός. Τα δεδομένα από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, που δείχνουν αύξηση 12% στις λοιμώξεις σε σύγκριση με μία εβδομάδα πριν, δημιουργούν αμφιβολίες για το αν το τέλος της πανδημίας είναι ορατό.

Η εβδομαδιαία αύξηση ξεπέρασε το προηγούμενο υψηλό που είχε καταγραφεί στα μέσα Δεκεμβρίου. Ενώ τα ποσοστά μόλυνσης έχουν επιβραδυνθεί σε μεγάλο βαθμό στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι χώρες στον αναπτυσσόμενο κόσμο -ειδικότερα η Ινδία και η Βραζιλία- επιβαρύνονται με αυξημένα φορτία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v