Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χτύπημα $275 εκατ. για την Credit Suisse μετά το σκάνδαλο του Archegos

Η ελβετική τράπεζα είχε προειδοποιήσει για βαριές απώλειες νωρίτερα αυτό τον μήνα, μετά το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται το Archegos Capital, ένα αμερικανικό hedge fund που κατέρρευσε αφότου ανέλαβε πάρα πολύ ρίσκο.

Χτύπημα $275 εκατ. για την Credit Suisse μετά το σκάνδαλο του Archegos

Καθαρή ζημιά 252 εκατ. ελβετικών φράγκων (275 εκατ. δολαρίων) για το πρώτο τρίμηνο ανακοίνωσε η Credit Suisse την Πέμπτη, σε μία εποχή αυξημένης πίεσης στην τράπεζα.

Οπως μεταδίδει το CNBC, ανέφερε ότι η ζημιά αντικατοπτρίζει «μία σημαντική επιβάρυνση σε σχέση με το ζήτημα του αμερικανικού hedfe fund που υπήρξε το πρώτο τρίμηνο του 2021, αντισταθμίζοντας τις θετικές επιδόσεις στη διαχείριση πλούτου και στην επενδυτική τραπεζική».

Η ελβετική τράπεζα είχε προειδοποιήσει για βαριές απώλειες νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μετά το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται το Archegos Capital, ένα αμερικανικό hedge fund που κατέρρευσε αφότου ανέλαβε πάρα πολύ ρίσκο. Η Credit Suisse δέχθηκε χτύπημα 4,4 δισ. ελβετικών φράγκων ως αποτέλεσμα, το οποίο όπως δήλωσε την Πέμπτη είχε «επηρεάσει σημαντικά» τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής τραπεζικής Brian Chin και η επικεφαλής κινδύνου Lara Warner παραιτήθηκαν. To εκτελεστικό συμβούλιο αποφάσισε να αφήσει τα μπόνους για το 2020 και να μειώσει το προτεινόμενο μέρισμα.

Η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη θα είχαν φτάσει τα 7,4 δισ. ελβετικά φράγκα εάν δεν υπήρχε το σκάνδαλο του Archegos. Αυτό θα αντιστοιχούσε σε αύξηση 35% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v