Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπό στενή παρακολούθηση τα ταξίδια Βρετανών στο εξωτερικό

Η κυβέρνηση Τζόνσον εκτιμά ότι η χώρα θα συνεχίσει τα ορόσημα στο σχέδιο χαλάρωσης των περιορισμών, αρχικά στις 17 Μαίου και εν συνεχεία στις 21 Ιουνίου. Προειδοποιεί, όμως, ότι θα παρακολουθεί στενά τα διεθνή ταξίδια.

Υπό στενή παρακολούθηση τα ταξίδια Βρετανών στο εξωτερικό

Εντος χρονοδιαγράμματος για επιστροφή στην κανονικότητα στις 21 Ιουνίου βρίσκεται η Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον.

Το επόμενο βήμα στον οδικό χάρτη της πλήρους επανεκκίνησης θα γίνει στις 17 Μαϊου, οπότε και αναμένεται να επιτραπεί στους Αγγλους να διανυκτερεύουν σε σπίτια φίλων και στα καταστήματα εστίασης να εξυπηρετούν το κοινό και σε εσωτερικούς χώρους. Οι υπόλοιποι περιορισμοί σε ότι αφορά τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται σχεδιάζεται να καταργηθούν σε επτά εβδομάδες από σήμερα.

Ο βρετανός πρωθυπουργός ωστόσο έστειλε μήνυμα ότι τα διεθνή ταξίδια θα παρακολουθούνται στενά μετά τις 17 Μαίου, οπότε αναμένεται να επιτραπούν, προκειμένου να αποφευχθεί η «εισαγωγή» μολύνσεων.

Με 50 εκατομμύρια εμβολιασμούς έως σήμερα η χώρα είναι μπροστά από την Ευρώπη και ήδη βλέπει τα αποτελέσματα αυτής της επιτυχίας.

Όπως είπε ο Μπόρις Τζόνσον στις 21 Ιουνίου αναμένεται να εγκαταλειφθεί και ο κανόνας «πάνω από ένα μέτρο» που ορίζει ότι οι Βρετανοί πρέπει να τηρούν αυτή την απόσταση όταν βρίσκονται σε κλειστούς χώρους και να φορούν μάσκες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v