Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακοινώθηκε το deal AT&T και Discovery

Η AT&T θα λάβει 43 δισ. δολάρια σε μετρητά και χρεόγραφα ενώ οι μέτοχοι της AT&T θα λάβουν μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 72% της νέας εταιρείας και οι μέτοχοι της Discovery θα κατέχουν το 29% της νέας εταιρείας.

Ανακοινώθηκε το deal AT&T και Discovery

Η AT&T, ιδιοκτήτρια της HBO και των στούντιο της Warner Brothers, και το δίκτυο καλωδιακής τηλεόρασης και streaming Discovery Inc, που είναι ιδιοκτήτης τηλεοπτικών σταθμών όπως το HGTV και το TLC, θα συνδυάσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στον τομέα των media, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η AT&T θα λάβει 43 δισ. δολάρια σε μετρητά, χρεόγραφα και θα αναλάβει μέρος του χρέους της WarnerMedia. Οι μέτοχοι της AT&T θα λάβουν μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 72% της νέας εταιρείας, ενώ οι μέτοχοι της Discovery θα κατέχουν το 29% της νέας εταιρείας.

Νωρίτερα, οι Financial Times μετέδωσαν πως οι δύο εταιρείες βρίσκονται κοντά στη δημιουργία ενός κολοσσού του streaming, ύψους 150 δισ. δολαρίων.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, αναμένεται να συνδυαστεί η μονάδα περιεχομένου της AT&T, WarnerMedia με την ανταγωνίστρια Discovery. Συγκεκριμένα, θα συγχωνευθεί ένας από τους πιο πολύτιμους καταλόγους του Χόλιγουντ -που εκτείνεται από τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά στούντιο της Warner Bros, το δίκτυο HBO και ένα χαρτοφυλάκιο καλωδιακών καναλιών περιλαμβανομένου του CNN- με την Discovery και θα δημιουργηθεί ένας κολοσσός των media με επιχειρηματική αξία 150 δισ. δολαρίων.

Το διοικητικό συμβούλιο της AT&T συνεδρίασε χθες Κυριακή για να εγκρίνει τη συμφωνία, σύμφωνα με δυο πηγές που επικαλούνται οι FT, ενώ το deal αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Η δομή της συμφωνίας είναι ασαφής, αλλά η AT&T αναμένεται να ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της συνδυασμένης οντότητας. Η αγοραία αξία της AT&T ανέρχεται σε 230 δισ. δολάρια και της Discovery στα 24 δισ. δολάρια.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v