Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ερντογάν απέλυσε ακόμη έναν αναπληρωτή διοικητή της κεντρικής τράπεζας

Η κίνηση έρχεται δύο μήνες μετά την απόλυση του Naci Agbal από τον Τούρκο πρόεδρο -ήταν ο τρίτος διοικητής της κεντρικής τράπεζας, μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Ο Ερντογάν απέλυσε ακόμη έναν αναπληρωτή διοικητή της κεντρικής τράπεζας

Ακόμη έναν αξιωματούχο της κεντρικής τράπεζας Τουρκίας έδιωξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -είναι η πιο πρόσφατη ξαφνική απόφαση που έχει λάβει φέτος για την αναδιάρθρωση της ηγεσίας της.

Οπως θυμίζει το Bloomberg, η κίνηση έρχεται δύο μήνες μετά την απόλυση του Naci Agbal από τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος ήταν ο τρίτος διοικητής της κεντρικής τράπεζας, μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια. Η απόφαση αυτή προκάλεσε σοκ στους επενδυτές και έστειλε τις τουρκικές αγορές σε κατρακύλα.

Η τελευταία του αλλαγή αφορά τον Semih Tumen, καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο TED της Αγκυρας, που διορίστηκε αναπληρωτής διοικητής την Τρίτη, αντικαθιστώντας τον Oguzhan Ozbas, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ο Ερντογάν, ο οποίος έχει ανορθόδοξες θεωρίες για τη νομισματική πολιτική και τον αντίκτυπό της στον πληθωρισμό, είχε αντικαταστήσει επίσης τον αναπληρωτή διοικητή Murat Cetinkaya τον Μάρτιο.

Τέσσερα από τα επτά μέλη της επιτροπής που αποφασίζει για τα επιτόκια της Τουρκίας έχουν πλέον λιγότερο από έναν χρόνο εμπειρίας στη θέση τους, συμπεριλαμβανομένου του νέου διοικητή της κεντρικής τράπεζας Sahap Kavcioglu.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v