Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγκρίθηκε από τον ΕΜΑ το εμβόλιο Pfizer για παιδιά 12-15 ετών

Eξαιρετικά αποτελεσματικό το εμβόλιο στις συγκεκριμένες ηλικίες σύμφωνα με τον ΕΜΑ. Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στην Ελλάδα στο αμέσως επόμενο διάστημα, τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Εγκρίθηκε από τον ΕΜΑ το εμβόλιο Pfizer για παιδιά 12-15 ετών

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε το εμβόλιο της Prizer/Biontech κατά του COVID19 σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.

Ο ΕΜΑ συνιστά τη χρήση του εμβολίου Comirnaty των Prizer/Biontech σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών, όπως και σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Χορηγείται ως δύο ενέσεις στους μύες του βραχίονα, σε απόσταση τουλάχιστον 3 εβδομάδων.

Ο οργανισμός τονίζει ότι παρακολουθεί συνεχώς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου εμβολίου, τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Mάρκο Καβαλέρι, ο οποίος είναι επικεφαλής του σώματος της EMA που εξέτασε το εμβόλιο, δήλωσε ότι τα στοιχεία έδειξαν πως το σκεύασμα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό εναντίον του κορωνοϊού στις ηλικίες αυτές.

Η απόφαση θα πρέπει να λάβει το πράσινο φως και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές.

H επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, χαιρέτισε τη γνωμοδότηση του ΕΜΑ σημειώνοντας «ότι πέρα από τις αποφάσεις των κυβερνήσεων, αυτή είναι τελικά μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί από τους γονείς για τα παιδιά τους».

Ειδικότερα, η κ. Κυριακίδου αναφέρει στην ανάρτησή της:

«Καλωσορίζω τη γνωμοδότηση του ΕΜΑ σχετικά με την έγκριση του εμβολίου BioNTech/Pfizer για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών.Πέρα από τις αποφάσεις των κυβερνήσεων, αυτή είναι τελικά μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί από τους γονείς για τα παιδιά τους. Κάθε βήμα που κάνουμε μαζί μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο τέλος της πανδημίας».

Εν τω μεταξύ, ο Γκίκας Μαγιορκίνης απαντώντας σε ερωτήσεις, σχετικά και με την έγκριση του εμβολίου της Phizer από τον EMA, στα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, τόνισε ότι τα παιδιά δεν έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην μετάδοση του κορωνοϊού στη χώρα μας. «Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στο αμέσως επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη γι' αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι αυτοί που θα πρέπει να μην αμελήσουν το εμβόλιο μέσα στο καλοκαίρι και «να πάνε να εμβολιαστούν αν δεν το έχουν ήδη κάνει», είναι όσοι βρίσκονται στην ηλικία άνω των 65 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v