Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σάλος με τον Ερντογάν που έκανε τρεις δόσεις εμβολίου

Ο Τούρκος πρόεδρος, παραδέχτηκε ότι έχει κάνει κάνει τρεις δόσεις. Επικρίσεις από την αντιπολίτευση καθώς εκατομμύρια Τούρκοι δεν έχουν λάβει ούτε μία δόση του εμβολίου.

Σάλος με τον Ερντογάν που έκανε τρεις δόσεις εμβολίου

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι έχει λάβει τρεις δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι στη γειτονική χώρα δεν μπορούν να κάνουν ούτε την πρώτη δόση, εξαιτίας της έλλειψης εμβολίων.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έλαβε την πρώτη δόση του κινεζικού εμβολίου Sinovac στις 14 Ιανουαρίου και ήταν ένα από τα πρώτα άτομα στη χώρα που εμβολιάστηκε. Στη συνέχεια έλαβε μία δεύτερη δόση, πάλι με το Sinovac, στις 11 Φεβρουαρίου και χθες αποκάλυψε ότι έκανε και μια τρίτη δόση στις 10 Μαρτίου. Ο ίδιος δεν επιβεβαίωσε εάν η τρίτη δόση ήταν με το σκεύασμα της Sinovac ή της Pfizer-BioNTech, το οποίο χορηγείται και στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το skai.gr, o Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στο TRT, παραδέχτηκε ότι έχει κάνει κάνει τρεις δόσεις, κάνοντας αναφορά και στα αντισώματα που έβγαλε. "Έλεγξα αν είχαμε αύξηση στα επίπεδα των αντισωμάτων μου. Έφτασα τα 2.160, δόξα τω Θεώ", όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σημειώνεται πως πάνω από 29,25 εκατ. δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί από την έναρξη της εμβολιαστικής εκστρατείας τον περασμένο Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, πάνω από 16,6 εκατ. πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση, τουλάχιστον 12,5 εκατ. έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, αλλά σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα έλλειψης εμβολίων.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της CHP, Ενγκίν Οζκότς σε ένα tweet έγραψε: "Στους πολίτες ούτε μία δόση και στον Ερντογάν τρεις δόσεις εμβολίου".


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v