Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βραζιλία-κορωνοϊός: Εγκρίθηκε το ρώσικο εμβόλιο Sputnik V

Το συστήνει μόνο υπό συγκεκριμένους όρους, για παράδειγμα χορήγηση μόνο σε υγιείς ενήλικες. Η Βραζιλία γίνεται η 67η χώρα που εγκρίνει τη χρήση του ρωσικού εμβολίου. Μια δόση έχει κάνει το 22,6% του πληθυσμού, αλλά δύο δόσεις μόνο το 10,8%.

Βραζιλία-κορωνοϊός: Εγκρίθηκε το ρώσικο εμβόλιο Sputnik V

Η υγειονομική ρυθμιστική αρχή της Βραζιλίας, Anvisa έδωσε χθες το πράσινο φως για την εισαγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά της Covid-19 και του εμβολίου Covaxin της ινδικής εταιρίας Bharat Biotech, συνοδεύοντας ωστόσο με όρους τη χρήση των δύο αυτών παρασκευασμάτων.

Με ψήφους 4 υπέρ έναντι 1 κατά, το διοικητικό συμβούλιο της Anvisa έδωσε την υπό όρους έγκρισή του στα εμβόλια αυτά, μετά από περισσότερες από επτά ώρες αξιολόγησης, έπειτα από τη σύσταση του τεχνικού προσωπικού της ρυθμιστικής αρχής νωρίτερα την ίδια ημέρα.

«Το SputnikV θα φτάσει στη Βραζιλία τον Ιούλιο», ανέφερε με tweet του ο Κιρίλ Ντμίτριεφ, επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το οποίο εμπορεύεται το εμβόλιο Sputnik V στο εξωτερικό.

Η Βραζιλία γίνεται η 67η χώρα που εγκρίνει τη χρήση του ρωσικού εμβολίου.

Νωρίτερα χθες Παρασκευή, το τεχνικό προσωπικό της Anvisa είχε συστήσει την έγκριση του εμβολίου, αλλά μόνο υπό συγκεκριμένους όρους, για παράδειγμα χορήγηση μόνο σε υγιείς ενήλικες.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού στην λατινοαμερικάνικη χώρα καταγράφει καθυστερήσεις και αποτυχίες σε εξασφάλιση προμηθειών, μετατρέποντας τη χώρα σε ένα από τα πιο θανατηφόρα επίκεντρα της πανδημίας της Covid-19 στον κόσμο φέτος, ωθώντας παράλληλα το εθνικό σύστημα υγείας στο χείλος της κατάρρευσης.

Η Βραζιλία έχει εμβολιάσει μέχρι τώρα 47,6 εκατομμύρια άτομα με μια πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19, που ισοδυναμεί με το 22,6% του πληθυσμού, αλλά μόνο 22,7 εκατομμύρια με δύο δόσεις (10,8% του πληθυσμού).

Από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα πάνω από 470.000 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην νόσο και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού φτάνουν τα 16,84 εκατομμύρια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v