Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Πρόστιμο $220 εκατ. στην Google

Ο διαδικτυακός κολοσσός πριμοδοτούσε δικές του υπηρεσίες έναντι άλλων εταιρειών στην αγορά διαδικτυακής διαφήμισης, σύμφωνα με τη Γαλλική Αρχή Ανταγωνισμού.

Γαλλία: Πρόστιμο $220 εκατ. στην Google

Η Γαλλική Αρχή Ανταγωνισμού επέβαλε τη Δευτέρα πρόστιμο 220 εκατ. ευρώ στην Google για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά διαδικτυακής διαφήμισης.

Η γαλλική αρχή ανέφερε ότι ο διαδικτυακός κολοσσός πριμοδοτούσε τις δικές του υπηρεσίες έναντι του ανταγωνισμού. Η Google έχει συμφωνήσει να πληρώσει το πρόστιμο και να βάλει τέλος σε κάποιες από τις πρακτικές της, τόνισε.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η έρευνα για τις πρακτικές της Google κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αμερικανική εταιρεία πριμοδοτούσε την DFP, τη δική της διαφημιστική υπηρεσία, η οποία επιτρέπει στους εκδότες ιστότοπων και εφαρμογών να πουλούν διαφημιστικό χώρο. Η εταιρεία ευνοούσε επίσης τη διαφημιστική πλατφόρμα της SSP AdX, η οποία διοργανώνει διαδικασίες δημοπράτησης.

Oι ανταγωνιστές της Google και οι εκδότες ζημιώθηκαν εξαιτίας της πρακτικής αυτής, υπογράμμισε η γαλλική ρυθμιστική αρχή.

Η Ιζαμπέλ ντε Σίλβα, πρόεδρος της Γαλλικής Αρχής Ανταγωνισμού, υπογράμμισε σε ανακοίνωση ότι η απόφαση είναι η πρώτη στον κόσμο που λαμβάνει υπόψη «περίπλοκες αλγοριθμικές διαδικασίες δημοπράτησης, μέσω των οποίων λειτουργεί η διαδικτυακή διαφημιστική “προβολή”».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v