Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Ανησυχητική η εξάπλωση των κρυπτονομισμάτων προειδοποιεί η Consob

Tα κρυπτονομίσματα μπορούν να διευκολύνουν παράνομες δραστηριότητες όπως το ξέπλυμα χρήματος και να υπονομεύσουν τη δυνατότητα των κεντρικών τραπεζών να ασκούν νομισματική πολιτική, τόνισε ο επικεφαλής της Consob.

Ιταλία: Ανησυχητική η εξάπλωση των κρυπτονομισμάτων προειδοποιεί η Consob

Η εξάπλωση των κρυπτονομισμάτων χωρίς κανένα ξεκάθαρο ρυθμιστικό πλαίσιο αποτελεί πηγή ανησυχίας και μπορεί να πλήξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αγορά, προειδοποίησε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της ιταλικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

O Πάολο Σαβόνα προστίθεται σε μια μακρά λίστα αξιωματούχων, που ζητούν περισσότερη ρύθμιση της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι τα κρυπτονομίσματα μπορούν να διευκολύνουν παράνομες δραστηριότητες όπως το ξέπλυμα χρήματος και να υπονομεύσουν τη δυνατότητα των κεντρικών τραπεζών να ασκούν νομισματική πολιτική.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο επικεφαλής της Consob ανέφερε ότι κυκλοφορούν περίπου 4.000 με 5.000 κρυπτονομίσματα, χωρίς καμία πραγματική ρύθμιση.

«Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά την πρόσφατη εμπειρία της ίδιας της Consob στο κλείσιμο εκατοντάδων ιστοσελίδων στην Ιταλία που συγκέντρωναν παρανόμως αποταμιεύσεις, η εικόνα που αναδύεται είναι ανησυχητική», σημείωσε ο Σαβόνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v