Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σάμερς: Η Fed αναγνώρισε την Τετάρτη τον κίνδυνο του πληθωρισμού

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης η Fed αναγνώρισε ότι ο κίνδυνος υπερθέρμανσης της αμερικανικής οικονομίας είναι το κύριο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει, τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Σάμερς: Η Fed αναγνώρισε την Τετάρτη τον κίνδυνο του πληθωρισμού

O πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Λώρενς Σάμερς, υποστήριξε ότι η Fed αναγνώρισε αυτή την εβδομάδα ότι ο κίνδυνος ενός πληθωριστικού ξεσπάσματος είναι πιο μεγάλος από ό,τι ανέμενε προηγουμένως. 

«Η Fed έστειλε σήμα ότι αναγνώρισε πως βρισκόμαστε σε διαφορετικό σημείο από ότι ανέμενε» σημείωσε ο κ. Σάμερς στην εκπομπή «Wall Street Week» του Bloomberg. «Ήταν μια ορθή αλλαγή, δεδομένης της πραγματικότητας με τον πληθωρισμό» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η Fed ανακοίνωσε ότι οι αξιωματούχοι της προβλέπουν πλέον τουλάχιστον δύο αυξήσεις επιτοκίων ως το τέλος του 2023, ενώ αναβάθμισαν την πρόβλεψη για τον πληθωρισμό του 2021 στο 3,6%.

Η συνεδρίαση της Τετάρτης αποτέλεσε την «αρχή της αναγνώρισης από τη Fed ότι η υπερθέρμανση είναι το ζήτημα με το οποίο πρέπει να ασχοληθεί από εδώ και πέρα» τόνισε ο κ. Σάμερς, καθηγητής στο Χάρβαρντ.

Η ψύχραιμη αντίδραση των μετοχών και η πτώση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου μετά την απόφαση της Fed μπορεί να αντανακλά την εμπιστοσύνη των επενδυτών ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα κάνει το λάθος να επιτρέψει μια υπερθέρμανση της οικονομίας, πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v