Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκωτία: 2.000 κρούσματα... έπαιξαν μπάλα στο Euro

Υγειονομική βόμβα οι Σκωτσέζοι οπαδοί στο Euro 2020 σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. «Υψηλού κινδύνου» χαρακτήρισε το ταξίδι των οπαδών ο υπουργός Υγείας της Σκωτίας.

Σκωτία: 2.000 κρούσματα... έπαιξαν μπάλα στο Euro

Περίπου 2.000 Σκωτσέζοι που παρακολούθησαν αγώνες του Ευρωπαίκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου σε γήπεδα στη Γλασκώβη και το Λονδίνο είχαν κάνει νωρίτερα τεστ κορωνοϊού τα οποία έδειξαν αργότερα ότι ήταν θετικοί.

Στοιχεία των υγειονομικών υπηρεσιών της χώρας δείχνουν ότι 1.991 κάτοικοι Σκωτίας που είχαν βγει θετικοί σε τεστ για τον κορωνοϊό συμμετείχαν σε μία ή περισσότερες εκδηλώσεις του Euro 2020.

Σύμφωνα με τις σκωτσεζικές αρχές οι άνθρωποι αυτοί ήταν μολυσμένοι και μπορεί να μετέδωσαν εν αγνοία τους την ασθένεια σε άλλους. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, περίπου τα τρία τέταρτα των περιπτώσεων αφορούσαν ανθρώπους από 20 ώς 39 ετών, ενώ εννιά από τους 10 ήταν άνδρες. Περίπου τα δύο τρίτα των περιπτώσεων ή 1.294 άνθρωποι, ανέφεραν ότι ταξίδεψαν στο Λονδίνο για το Euro 2020, μεταξύ των οποίων και 397 άνθρωποι που παρακολούθησαν τον αγώνα ανάμεσα στη Σκωτία και την Αγγλία στις 18 Ιουνίου. 

Το ταξίδι στο Λονδίνο με πούλμαν για την παρακολούθηση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ήταν «υψηλού κινδύνου», τόνισε ο υπουργός Υγείας Χούμζα Γιουσάφ, λέγοντας ότι δεν υπήρχε ιδιαίτερη κοινωνική αποστασιοποήση.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας είχε επανειλημμένα καλέσει τους οπαδούς να μην ταξιδέψουν στο Λονδίνο για το παιχνίδι εναντίον της Αγγλίας εκτός αν είχαν εισιτήρια για το Γουέμπλεϊ ή ένα «ασφαλές μέρος» να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v