Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιγότερο αποτελεσματικό κατά της μετάλλαξης Δέλτα το εμβόλιο της Pfizer!

Στο 64% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της ινδικής παραλλαγής αντί για 94% που εκτιμούσε προηγούμενη μελέτη. Υψηλή η προστασία από βαριά νόσηση και νοσηλεία.

Λιγότερο αποτελεσματικό κατά της μετάλλαξης Δέλτα το εμβόλιο της Pfizer!

H αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού είναι μικρότερη από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά, σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, στοιχεία που συλλέχθηκαν τον τελευταίο μήνα δείχνουν ότι το εμβόλιο προσφέρει 64% προστασία από μόλυνση από την παραλλαγή για όσους έχουν λάβει και τις δύο δόσεις, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για προστασία 94%.

Ωστόσο, τα στοιχεία, τα οποία δημοσιεύτηκαν αρχικά στην ισραηλινή ιστοσελίδα Ynet, δείχνουν επίσης ότι το εμβόλιο παρέχει προστασία 93% από σοβαρή νόσηση και νοσηλεία. 

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ προχώρησε στην άρση όλων των περιορισμών κατά του κορωνοϊού την 1η Ιουνίου. Έκτοτε, τα κρούσματα έχουν κινηθεί υψηλότερα, με πολλούς ειδικούς να κατηγορούν την παραλλαγή Δέλτα. 

Χθες, Δευτέρα, η χώρα έχει 2.600 ενεργά κρούσματα, τα διπλάσια από την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, το ισραηλινό υπουρείο Υγείας ανακοίνωσε ότι μόνο τα 35 από αυτά νοσούν βαριά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v