Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαπλώνεται στις ΗΠΑ η μετάλλαξη Δέλτα

Στις πολιτείες Αϊόβα, Κάνσας, Μισούρι και Νεμπράσκα το 80% των νέων περιπτώσεων οφείλεται στο στέλεχος Δέλτα, αλλά ο Λευκός Οίκος προς το παρόν δεν προτίθεται να επαναφέρει περιοριστικά μέτρα. Η πορεία των ποσοστών.

Εξαπλώνεται στις ΗΠΑ η μετάλλαξη Δέλτα

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στις ΗΠΑ από τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Έλεγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σχετικά με την εξάπλωση της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ.

Ήδη περισσότερα από τα μισά κρούσματα οφείλονται στο συγκεκριμένο άκρως μεταδοτικό στέλεχος, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέσα σε δύο εβδομάδες τα κρούσματα της Δέλτα αυξήθηκαν από 30,4% σε 51,7%, εντείνοντας την ανησυχία για την επόμενη ημέρα, την ώρα που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών ηλικίας από 12 και πάνω δείχνει κολλημένο στο 55%.

Το αντιεμβολιαστικό κίνημα παραμένει ενεργό στις ΗΠΑ παρά τα συνεχή κίνητρα που παρέχουν πολιτείες και ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Στις πολιτείες Αϊόβα, Κάνσας, Μισούρι και Νεμπράσκα, το 80% των νέων περιπτώσεων οφείλεται στο στέλεχος Δέλτα, αλλά ο Λευκός Οίκος προς το παρόν δεν προτίθεται να επαναφέρει περιοριστικά μέτρα ή νέα εντολή για χρήση μάσκας.

Όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο πώς θα καταστεί εφικτή η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v