Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Αίρεται η σύσταση για Ελλάδα, τέλος η καραντίνα για εμβολιασμένους

Σε απόσυρση της ταξιδιωτικής οδηγίας για Ελλάδα και ελληνικά νησιά προχώρησε η βρετανική αρχή. Παράλληλα, βάζει τέλος και στην απομόνωση όσων επιστρέφουν από προορισμούς στην «πορτοκαλί λίστα».

Βρετανία: Αίρεται η σύσταση για Ελλάδα, τέλος η καραντίνα για εμβολιασμένους

Το Βρετανικό Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου (FCDO) με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι αίρει τη σύσταση να μην πραγματοποιηθούν παρά μόνο τα απαραίτητα ταξίδια στην Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά, με βάση την εκτίμηση για τα ρίσκα του κορωνοϊού. 

Οπως έγινε γνωστό νωρίτερα, οι Βρετανοί ταξιδιώτες που έχουν κάνει δύο δόσεις εμβολίου δεν θα χρειάζεται πλέον να απομονωθούν, όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους από χώρες μέτριου κινδύνου, ξεκινώντας από αυτό τον μήνα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, αντί για απομόνωση στο σπίτι για 10 μέρες, οι επιβάτες που επιστρέφουν στην Αγγλία από προορισμούς που βρίσκονται στην πορτοκαλί λίστα της κυβέρνησης θα πρέπει να κάνουν τεστ κορωνοϊού μετά την άφιξή τους, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Grant Shapps. Οι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από τις 19 Ιουλίου, ημερομηνία που θα χαλαρώσουν κι άλλα περιοριστικά μέτρα.

Οσοι είναι κάτω των 18 ετών και δεν έχουν εμβολιαστεί, θα εξαιρούνται επίσης από την απομόνωση, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο τις βρετανικές οικογένειες να ταξιδέψουν, δήλωσε ο Shapps.

Υπενθυμίζεται πως η βρετανική κυβέρνηση διατήρησε την Ελλάδα στην «πορτοκαλί λίστα» παρά τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου πως θα δινόταν το «πράσινο φως» για τουλάχιστον πέντε νησιά τα οποία αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Βρετανούς τουρίστες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v