Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Αποφύγετε τις διακοπές σε Ισπανία και Πορτογαλία

Η επιδημιολογική κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, ειδικά την Πορτογαλία, τόνισε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κλεμέντ Μπον.

Γαλλία: Αποφύγετε τις διακοπές σε Ισπανία και Πορτογαλία

H γαλλική κυβέρνηση προειδοποίησε τους πολίτες της να μην κάνουν διακοπές στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, σε μία ακόμα ένδειξη ότι η ταχύτατη εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα μπορεί να διαλύσει το ευρωπαϊκό καλοκαίρι.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, o Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κλεμέντ Μπον εξέδωσε «προειδοποιητικό μήνυμα» και συνέστησε σε όσους ακόμα δεν έχουν κάνει κράτηση στις χώρες αυτές να επιλέξουν κάποιον εγχώριο προορισμό.

Τα σχόλια του υπουργού γίνονται ενώ οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης λανσάρουν πιστοποιητικά εμβολιασμού για να διευκολύνουν τις ταξιδιωτικές μετακινήσεις. Αλλά η παραλλαγή Δέλτα και η αύξηση των μολύνσεων βάζουν εμπόδια στις προσπάθειες άρσης των περιοριστικών μέτρων, με κάποιες κυβερνήσεις να αναστέλλουν τα σχέδια για χαλάρωση των περιορισμών. 

Και καθώς οι χώρες δίνουν μάχη να αφήσουν πίσω τους την πανδημία, νέα στοιχεία αποκαλύπτουν το μέγεθος της τραγωδίας, με τον Π.Ο.Υ. να ανακοινώνει ότι οι συνολικοί θάνατοι έχουν ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια.

Η Ισπανία και η Πορτογαλία έχουν τον υψηλότερο δείκτη νοσηρότητας στην Ευρώπη μετά την Κύπρο, σύμφωνα με δεδομένα του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών. Και οι δύο χώρες είναι εξαρτημένες από τον τουρισμό και η προειδοποίηση του Μπον μπορεί να θέσει την ανάκαμψη των οικονομιών τους σε κίνδυνο. 

«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, ειδικά στην Πορτογαλία» τόνισε ο Μπον στο κανάλι France 2. 

H κυβέρνηση θα εξετάσει την κατάσταση τη Δευτέρα και μπορεί να λάβει μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και συνοριακών ελέγχων και τοπικών περιορισμών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v