Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φρέναρε στο 0,8% η βρετανική οικονομία τον Μάιο

Οι κίνδυνοι για τις προοπτικές είναι πολλοί. Τα προγράμματα υποστήριξης εργασίας τερματίζονται και ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να άρει όλους τους περιορισμούς στις 19 Ιουλίου, παρά το γεγονός ότι η παραλλαγή Δέλτα οδηγεί σε νέο κύμα λοιμώξεων.

Φρέναρε στο 0,8% η βρετανική οικονομία τον Μάιο

Κατά 0,8% αναπτύχθηκε η βρετανική οικονομία τον Μάιο σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, επιτυγχάνοντας τέταρτο διαδοχικό μήνα επέκτασης -δεν ήταν ωστόσο σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες, παρά τη χαλάρωση των περιορισμών. Η άνοδος του Μαΐου ήρθε μετά την ανάπτυξη κατά 2% του Απριλίου.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, το ΑΕΠ παρέμεινε 3,1% χαμηλότερα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, μήνα πριν χτυπήσει η πανδημία. 

Η παραγωγή στην κατασκευή εξοπλισμού μεταφορών μειώθηκε κατά 16,5%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο του 2020, καθώς οι ελλείψεις μικροτσίπ διέκοψαν την παραγωγή αυτοκινήτων.

Οι κίνδυνοι για τις προοπτικές είναι πολλοί. Τα προγράμματα υποστήριξης εργασίας τερματίζονται και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σχεδιάζει να άρει όλους τους εναπομείναντες περιορισμούς στις 19 Ιουλίου, παρά το γεγονός ότι η παραλλαγή Δέλτα οδηγεί σε νέο κύμα λοιμώξεων.

Η ανησυχία είναι ότι κάτι τέτοιο - όταν εκατομμύρια άνθρωποι δεν είναι πλήρως ανοσοποιημένοι- θα μπορούσε να πυροδοτήσει και να αναγκάσει την κυβέρνηση να επιβάλει εκ νέου περιορισμούς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v