Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα κερδών για τις επενδυτικές τράπεζες στις ΗΠΑ το Q2

Citigroup, Wells Fargo, Bank of America, Goldman Sachs, JPMorgan ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς το δεύτερο τρίμηνο, με στήριξη από την αποδέσμευση αποθεματικών που προόριζαν για ζημίες λόγω της πανδημίας. Αδύναμα τα έσοδα για BofA και Citi.

Αλμα κερδών για τις επενδυτικές τράπεζες στις ΗΠΑ το Q2

Κέρδη μεγαλύτερα από τις προλέψεις για τη Citigroup

Ξεπέρασε άνετα τις προβλέψεις της αγοράς όσον αφορά τα κέρδη δευτέρου τριμήνου η Citigroup, καθώς η οικονομική ανάκαμψη επέτρεψε στην τράπεζα να αποδεσμεύσει αποθεματικά που είχε κρατήσει για κάλυψη ζημίων δανείων και να αντισταθμίσει την πτώση των εσόδων από το πιο χαμηλό trading.

Για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, τα κέρδη αυξήθηκαν στα 6,19 δισ. δολάρια ή $2,85 ανά μετοχή, από 1,06 δισ. δολάρια ή 38 σεντ ανά μετοχή έναν χρόνο πριν. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδος $1,96 ανά μετοχή, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Τα κέρδη της τράπεζας ενισχύθηκαν από την απόφασή της να αποδεσμεύσει 2,4 δισ. δολάρια αποθεματικά που είχε κρατήσει για ζημίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Εναν χρόνο πριν, είχε προσθέσει 5,9 δισ. δολάρια στα αποθεματικά της.

Τα έσοδα έκαναν βουτιά 12%, τα δάνεια μειώθηκαν 3% και τα έξοδα αυξήθηκαν 7%.

Σε κέρδη γύρισε η Wells Fargo

Σε κέρδη γύρισε η Wells Fargo το δεύτερο τρίμηνο, όπως δήλωσε η τράπεζα την Τετάρτη, καθώς αποδέσμευσε κεφάλαια που προόριζε για κάλυψη κόκκινων δανείων, ενώ σταθεροποιήθηκε το κόστος που σχετίζεται με το παλιό σκάνδαλο πρακτικών πωλήσεων.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ ενημέρωσε ότι τα κέρδη έφτασαν στα 6 δισ. δολάρια ή $1,38 ανά μετοχή. Το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχε καθαρή ζημία 3,85 δισ. δολαρίων ή $1,01 ανά μετοχή.

Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 95 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Refinitiv.

Αλμα 173% στα κέρδη της Bank of America

Κατά 173% αυξήθηκαν τα κέρδη της Bank of America το δεύτερο τρίμηνο, καθώς απελευθέρωσε αποθεματικά που είχε κρατήσει στην άκρη πέρυσι, στην κορύφωση της πανδημίας. Ωστόσο τα έσοδα παρέμειναν αδύναμα, λόγω υψηλών δαπανών.

Οπως μεταδίδει το Reuters, τα κέρδη ενισχύθηκαν στα 8,96 δισ. δολάρια ή $1,03 ανά μετοχή, από 3,28 δισ. ή 37 σεντ ανά μετοχή, ένα χρόνο πριν. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη θα φτάσουν στα 77 σεντ.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε πέρυσι εξαιρετικά χαμηλά τα επιτόκια για την ταχύτερη ανάκαμψη από την ύφεση που έφερε η πανδημία. Τέτοια χαμηλά επιτόκια περιορίζουν τα έσοδα των τραπεζών, όπως της Bank of America, οι οποίες αποκομίζουν κέρδη από τη διαφορά μεταξύ του τι κερδίζουν από δάνεια και του τι πληρώνουν για τις καταθέσεις.

Η Bank of America, η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία, απελευθέρωσε αποθεματικά 2,2 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο, αντικατοπτρίζοντας τις βελτιωμένες οικονομικές προοπτικές. Το ποσό, ωστόσο, ήταν χαμηλότερο από τα 2,7 δισ. δολάρια που είχε κρατήσει στην άκρη το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν 4%, στα 21,5 δισ. δολάρια.

Η ισχυρή αγορά ΙΡΟ και η επενδυτική τραπεζική στήριξαν την Goldman Sachs 

Αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street ανακοίνωσε την Πέμπτη η Goldman Sachs, με στήριξη από την ισχυρή επίδοση της επενδυτικής τραπεζικής και την ισχυρή αγορά ΙΡΟ.

Οπως μεταδίδει το CNBC, τα κέρδη ήταν $15,02 ανά μετοχή έναντι $10,24 που ανέμεναν οι αναλυτές της Refinitiv. Ενα χρόνο πριν ήταν $6,26.

Τα έσοδα έφτασαν στα $15,39 δισ. έναντι εκτίμησης για 12,17 δισ. δολάρια.

Yψηλότερα απο τις εκτιμήσεις η JPMorgan 

Kέρδη και έσοδα δεύτερου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών ανακοίνωσε η JPMorgan, καθώς απελευθέρωσε χρήματα που προορίζονταν για ζημίες.

Σύμφωνα με το CNBC, η τράπεζα είχε κέρδη 3,78 δολάρια ανά μετοχή, έναντι εκτίμησης για $3,21 ανά μετοχή ενώ τα έσοδα έφτασαν στα $31,4 δισ. έναντι πρόβλεψης για 29,9 δισ. δολάρια.

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες κέρδη και έσοδα της BlackRock

Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της BlackRock το δεύτερο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν $10,03 και τα έσοδα έφτασαν στα 4,82 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα ήταν $9,28 και τα έσοδα 4,59 δισ. Οι μετοχές της καταγράφουν κέρδη 25% από την έναρξη της χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v