Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Κατηφορίζει στις δημοσκοπήσεις ο συνασπισμός της Μέρκελ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa, CDU και CSU περιορίζονται στο 28%. Απώλειες δύο μονάδων σημειώνουν τόσο ο Αρμιν Λάσετ όσο και η υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ σε ό,τι αφορά την επιλογή καγκελάριου.

Γερμανία: Κατηφορίζει στις δημοσκοπήσεις ο συνασπισμός της Μέρκελ

Απώλειες δύο μονάδων καταγράφει η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) στην πρώτη δημοσκόπηση μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη δυτική Γερμανία. Απώλειες καταγράφονται και για τον Αρμιν Λάσετ, υποψήφιο των CDU/CSU για την καγκελαρία και πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, μιας από τις σφοδρότερα πληγείσες περιοχές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών δικτύων RTL/ntv, CDU/CSU, περιορίζονται στο 28% (-2), ενώ οι Πράσινοι μένουν σταθεροί στο 19% και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα κερδίζει μία μονάδα και ανεβαίνει στο 16%. Οι Φιλελεύθεροι (FDP) μένουν στο 12%, η Εναλλακτική για τη Γερμανία ανεβαίνει στο 10% (+1) και η Αριστερά παραμένει στο 7%.

Εάν αυτά τα ποσοστά επαληθεύονταν στην κάλπη, τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία θα συγκέντρωνε συνασπισμός CDU/CSU, Πρασίνων και FDP, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε ό,τι αφορά την απευθείας επιλογή καγκελάριου, απώλειες δύο μονάδων σημειώνουν τόσο ο Αρμιν Λάσετ όσο και η υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ. Ο πρώτος συγκεντρώνει ποσοστό 23%, ενώ η δεύτερη 17%. Ο υποψήφιος του SPD Όλαφ Σολτς παραμένει σταθερός στο 16%, με το 44% των ερωτηθέντων να μην επιλέγει κανέναν από τους τρεις υποψηφίους για την καγκελαρία.

Την ίδια ώρα, σχέδια για έκτακτη βοήθεια ύψους 400 εκατ. ευρώ σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς δήλωσε ότι το ποσό είναι μία αρχική εκτίμηση, τονίζοντας ότι θα δοθούν περισσότερα χρήματα, αν κριθεί απαραίτητο. Επιπλέον, σημείωσε ότι θα δοθούν γρήγορα, χωρίς γραφειοκρατία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v