Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπερτριπλασιασμός κερδών για την Barclays το 1ο εξάμηνο

Η τράπεζα ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη 5 δισ. στερλινών για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου από 1,3 δισ. στερλίνες την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Υπερτριπλασιασμός κερδών για την Barclays το 1ο εξάμηνο

Κέρδη σχεδόν τριπλάσια ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του έτους η Barclays, λόγω της μεγάλης αύξησης που κατέγραψαν οι αμοιβές επενδυτικής τραπεζικής μετά τη φρενίτιδα στο κλείσιμο συμφωνιών, ενώ οι χρεώσεις κόκκινων δανείων που σχετίζονται με την πανδημία παρέμειναν χαμηλά.

Η τράπεζα ανακοίνωσε προ φόρων κέρδη 5 δισ. στερλινών για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σημαντικά υψηλότερα από τα 4,1 δισ. στερλίνες που προέβλεπαν οι αναλυτές, ενώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο είχε ανακοινώσει προ φόρων κέρδη 1,3 δισ. στερλινών.

Το β’ τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 2,1 δισ. στερλίνες από 90 εκατ. στερλίνες το β’ τρίμηνο του 2020, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πως θα αυξηθούν στα 1,7 δισ. στερλίνες.

Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε πως θα καταβάλει ενδιάμεσο μέρισμα 2 πενών ανά μετοχή ενώ θα προχωρήσει στην επαναγορά μετοχών ύψους 500 εκατ. στερλινών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v