Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AstraZeneca: Η δεύτερη δόση του εμβολίου δεν αυξάνει τον κίνδυνο θρόμβωσης

Όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca και δεν εμφάνισαν θρόμβωση δεν πρέπει να διστάσουν να κάνουν και τη δεύτερη, σύμφωνα με έρευνα στο περιοδικό Lancet.

AstraZeneca: Η δεύτερη δόση του εμβολίου δεν αυξάνει τον κίνδυνο θρόμβωσης

Ο κίνδυνος εμφάνισης θρόμβωσης δεν αυξάνεται μετά από μια δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού, το οποίο υποδηλώνει ότι ο κόσμος δεν πρέπει να διστάζει να κάνει τη δεύτερη δόση εφόσον έχει ήδη χορηγηθεί η πρώτη.

Σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό επιστημονικό περιοδικό Lancet., το ποσοστό εμφάνισης της σπάνιας πάθησης της θρόμβωσης με σύνδρομο θρομβοκυτταροπενίας ήταν 2,3 ανά ένα εκατομμύριο ανθρώπους που έκαναν τη δεύτερη δόση.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το ποσοστό αυτό είναι συγκρίσιμο με αυτό που ισχύει για το γενικό πληθυσμό. Το ποσοστό μετά από μία δόση ήταν 8,1 ανά ένα εκατομμύριο.

Το εμβόλιο διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην καταπολέμηση της πανδημίας, δήλωσε ο Μενέλαος Πάγκαλος, αντιπρόεδρος έρευνας για φαρμακευτική προϊόντα στην AstraZeneca. «Τα αποτελέσματα αυτά στηρίζουν το σχήμα της χορήγησης δύο δόσεων του Vaxzevria αν δεν υπάρξει θρόμβωση μετά την πρώτη δόση» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v