Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε: Απολύτως λογικό να δοθούν μεγαλύτερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους

Η πλήρης προστασία εμβολιασμού για όσο το δυνατόν περισσότερους είναι η μοναδική ευκαιρία να τελειώσουμε με τον κορωνοϊό και να κατοχυρώσουμε την ελευθερία μας, τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σόιμπλε: Απολύτως λογικό να δοθούν μεγαλύτερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους

Ακατανόητη χαρακτηρίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την απροθυμία κάποιων να εμβολιαστούν και εκτιμά ως απολύτως λογικό να δοθούν μεγαλύτερες ελευθερίες σε όσους εμβολιάζονται ή αναρρώνουν από την Covid-19.

«Δεν μπορούμε να υποβάλλουμε αυτές τις ομάδες διαρκώς σε περιορισμούς που πρέπει να ισχύουν για τους ανεμβολίαστους», δηλώνει στην Neue Osnabruecker Zeitung και ζητά «να δούμε πώς αντιμετωπίζουν το θέμα η Γαλλία και άλλες χώρες».

Μια κάποια κοινωνική πίεση, επισημαίνει, «δεν είναι λάθος».

Η πλήρης προστασία εμβολιασμού για όσο το δυνατόν περισσότερους είναι η μοναδική ευκαιρία να τελειώσουμε με τον κορωνοϊό και να κατοχυρώσουμε την ελευθερία μας, προσθέτει ο κ. Σόιμπλε και ζητά από τη Διαρκή Επιτροπή Εμβολιασμού (Stiko) να μελετήσει το ενδεχόμενο γενικής σύστασης για εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών, αφού τα εμβόλια θεωρούνται ασφαλή από τους αρμόδιους φορείς.

«Δεν θέλω να ασκήσω κριτική στην Επιτροπή, αλλά μόνο να της υπενθυμίσω την ευθύνη της», διευκρινίζει ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, αναφερόμενος στο γεγονός ότι μέχρι τώρα η Stiko έχει εκδώσει σύσταση για τον εμβολιασμό μόνο των παιδιών άνω των 12 ετών που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα. «Ως παππούς, ελπίζω τα εγγόνια μου να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό», λέει χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v