Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσικό δικαστήριο περιορίζει τις ελευθερίες της εκπροσώπου του Αλεξέι Ναβάλνι

Η Ρωσία έχει καταστείλει τις δραστηριότητες της αντιπολίτευσης ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα.

Ρωσικό δικαστήριο περιορίζει τις ελευθερίες της εκπροσώπου του Αλεξέι Ναβάλνι

Ρωσικό δικαστήριο αποφάσισε να περιορίσει τις ελευθερίες μετακίνησης για 18 μήνες στην εκπρόσωπο του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς, καθώς θεώρησε ότι παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί για τον κορονοϊό, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Η Ρωσία έχει καταστείλει τις δραστηριότητες της αντιπολίτευσης ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα. Το δικαστήριο, με την απόφαση του, απαγορεύει στην Κίρα Γιαρμίς να εγκαταλείπει την οικία της κατά τη διάρκεια της νύχτας, να μετακινείται εκτός της Μόσχας, να συμμετέχει σε διαδηλώσεις, να αλλάζει διεύθυνση κατοικίας χωρίς την έγκριση των σωφρονιστικών αρχών, ενώ την υποχρεώνει να δηλώνει την παρουσία της μια φορά των μήνα ενώπιον των αρχών.

Εκτός από τη Γιαρμίς για παραβιάσεις των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού, έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη οι συνεργάτες του Αλεξεί Ναβάλνι, Λιουμπόφ Σόμπολ, Νικολάι Λάσκιν και ο Όλεγκ Στεπάνοφ, ο αδερφός του Ναβάλνι, Όλεγκ Ναβάλνι, το μέλος του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot Μαρία Αλιόχινα, η πρόεδρος της «Συμμαχίας των Γιατρών» Αναστασία Βασίλιεβα και οι βουλευτές του Δήμου της Μόσχας Ντμίτρι Μπαρανόφσκι και Λιούσια Στέιν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v